Eğitim Sen Van Şubesi tarafından 10. Geleneksel Musa Anter Barış ve Dostluk Halı Saha Futbol Turnuvası düzenlendi.

 

Kılıçel Spor Kompleksinde yapılan final maçına Eğitim-Sen Şubesi Eş Başkanı Şakir Talay, KESK Dönem Sözcüsü Cengiz Paycu, turnuva sponsorları Ali Süer, Bülent Bayram, çok sayıda kişi katıldı. Eğitim Sen Şubesi tarafından, 1992 yılında Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Kürt yazar Musa Anter anısına düzenlenen 10’ncu Geleneksel Musa Anter Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası yapılan final maçı ile sona erdi. Van merkezde bulunan Kılıçlar spor Kompleksi’nde 56 takımın katılımı ile başlayan turnuvanın final maçı Vali Ali Cevdet ilköğretim okulu Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesi arasında yapıldı. Düzenlenen turnuvaya ilişkin konuşan Eğitim Sen yöneticisi Mahmut Pala, barışa en fazla ihtiyaç duyulan dönemde turnuvalarının 10'uncusunu tamamladıklarını dile getirdi. Pala Turnuvadan elde ettikleri Gelirleri Rojava’ya yollayacaklarını söyledi.

 

Barış ve demokrasi mücadelesi veren bir sendika olarak bu tür organizasyonları önemsediklerini ifade eden Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı,  Ali Süer  "Bu turnuvalarda İnsanlık adamı Ape Musa gibi aydınların anısına sahip çıkıyoruz. Devletin karanlık elleri ile katlederek ulaşmak istediği amacın karşısında, biz de bu anılara sahip çıkarak Ape Musa'nın mücadelesini devam ettiriyoruz Bu gibi organizasyonlara bugün olduğu gibi bundan sonrada destek çıkacağız " diye belirtti. Süer, Eğitim Sen’e Teşekkür ederek, böylesi değerli bir insanı geleneksel olarak her sene hatırlayıp turnuva düzenleyenleri turnuvada emeği geçen eş başkanları başta olmak üzere herkesi kutlarım dedi. 

 

Sinan Seven’nin yönettiği ve Çekişmeli geçen Final maçını Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu kazandı. Normal süresi 1-1 biten maç uzatmalarda gol gelmeyince penaltılara kaldı. Penaltı atışlarında Vali Ali Cevdet Bey 9-8 kazandı. Maçın ardından galip gelen takıma kupasını, Süerler Grup Yönetim kurulu başkanı Ali Süer ve Koteks işletmecisi Bülent Bayram verirken turnuvada ikinci Vangölü Teknik Endüstri Meslek Lisesine kupasını Eğitim sen üyesi Leyla Kaya verdi. Turnuva 3. Vali Haydar Bey Lisesinin Ödülünü ise Ses Eş başkanı Cengiz Paycu verdi.  Ayrıca her iki takıma Musa Anter'in kitapları hediye edildi.

 

Son olarak komisyon tarafından Turnuvaya olan katkılarından dolayı Süerler Gruop Şirketler Müdürü Ahmet Aydoğmuş’a plaket verildi. Şehitlerin halkın gönlünde yaşadığını belirten Süerler Gruop Şirketler Müdürü Ahmet Aydoğmuş karanlık zihniyetin bütün çabalarına rağmen halkımızın değerlerine sahip çıktığının bir belirtisidir. Bu tür organizasyonları bu vesileyle demokrasi şehitlerimiz değerlerimizdir. Ape Musa şahsında tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor. Turnuvada emeği geçenlere teşekkürler. Turnuvanın tüm gelirleri Rojavaya gönderilecek.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim