KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Yeni Özgür Politika'da kaleme aldığı yazısında, Barcelona'da forma giyen Arda Turan'ın"Keşke benim ülkemde  de sorunlar konuşarak, demokrasiyle, . insanlar ölmeden çözülse" sözlerini hatırlatarak "Barselona futbolcusu Arda Turan’ın vurguladığı gibi Türkiye’de de sorunlar demokratikleşme içinde çözülmelidir. Arda böyle olmamasından acı duymuştur" dedi.

PKK'nın Avrupa'daki yayını Yeni Özgür Politika gazetesinde “Hüseyin Ali” mahlasıyla yazı yazan Mustafa Karasu, olaylı geçen Amedspor- Bursaspor maçına değinerek "Kuşkusuz AKP Amed Sportif (Amedspor) taraftarlarının Barselona ya da Atletiko Billbao taraftarları gibi ulusal kimlik karakterleri vardır. Ama bu İspanya’da bir düşmanlık nedeni olarak görülmemektedir" ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın sözlerinden de alıntı yapan Karasu şunları yazdı:

"Amed Sportifin Türkiye kupasında çeyrek finale katılmasını kutluyoruz. Hem Bursa stadyumundaki faşist zihniyeti ve söylemi, hem de polisin Amed Sportif taraftarlarına saldırmasını kınıyoruz. Amed Sportife saldırılar, AKP Hükümetinin nasıl Kürt düşmanı bir zihniyete sahip olduğunu ve toplumsal ruh hali yarattığını gözler önüne sermiştir.

Kuşkusuz AKP Amed Sportif (Amedspor) taraftarlarının Barselona ya da Atletiko Billbao taraftarları gibi ulusal kimlik karakterleri vardır. Ama bu İspanya’da bir düşmanlık nedeni olarak görülmemektedir. Barselona futbolcusu Arda Turan’ın vurguladığı gibi Türkiye'de de sorunlar demokratikleşme içinde çözülmelidir. Arda böyle olmamasından acı duymuştur. Türkiye'de ne zaman demokratik zihniyet oluşup Kürt sorununu demokratik temelde çözme zihniyeti oluşursa işte o zaman Bursa stadyumunda ya da Konya stadyumunda Amed Sportif futbol takımına karşı şovenist tutum takınılmaz, galibiyete sevinen sportif taraftarlarına da polis saldırmaz."

 

ARDA TURAN NE DEMİŞTİ

Barcelona’da forma giyen Arda Turan,  İspanya’da Cadena Ser radyosunda konuk olduğu programda, Katalonya ile İspanya arasında sorunların olduğunu ancak bunu demokratik çerçevede konuşarak hallettiklerine dikkati çekmiş ve “İnşallah benim ülkemde de böyle olur”demişti.

"Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı’nı tanıyor musun?” sorusuna ‘Hayır’ cevabını veren Arda,“Ama Katalonya’nın düşüncelerine saygı duyuyorum. Bu konudaki gelişmeler keşke benim ülkemde de bu şekilde olsa çok isterim yani konuşarak, demokrasiyle, paylaşarak çok güzel olurdu. İnsanlar ölmeden.” cevabını vermişti.

Sunucunun "Şu anda Türkiye’nin durumu biraz hassas" demesi üzerine Arda, “Durum şu anda biraz kötü. Ama işte sizin gösterdiğiniz demokrasi anlayışı hem İspanya’nın hem Katalonya’nın… Bizde de olabilir… İnsanlar ölmeden, konuşarak düzelebilir.” ifadelerini kullanmıştı.

 

'ORADA İNSANLAR ÖLÜYOR'

Radyo sunucusunun, "Çok ilginç, röportaj neşeli bir atmosferde devam ederken Arda da sen de (tercüman) yüzleriniz asıldı ve üzüldünüz." tespitini yapmasının ardından ise Arda Turan,“Çünkü orada insanlar ölüyor. Burada da Katalonya ve İspanya arasında bir sürü konuşmalar tartışmalar oluyor. Ama demokratik şekilde. İnşallah benim ülkemde de böyle olur.” Demişti

Editör: TE Bilisim