Dersler dışında stres atmak isteyen öğrencilerin uğrak mekânı haline gelen su sporları merkezinin sürekli ziyaretçilerinden birisi YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal oldu. Öğrencileri ile birlikte mesai çıkışında Van Gölü üzerinde sörf ve kano yapan Rektör Prof. Dr. Battal, su sporları merkezinin Van Gölü'nün kıyılarına renk kattığını söyledi.

ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE SÖRF YAPIYOR
Van Gölü'nün YYÜ kıyısında 1 ay önce hizmete açılan su sporları merkezi havaların ısınması ile birlikte öğrencilerin ilgisini çekti. Öğrenciler ders ve sınavlardan artan zamanlarını bu merkezde geçirerek serinliyor hem de gönüllerince eğleniyor. Çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı merkezde öğrenciler gibi YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da sörf ve kanoya büyük ilgi duyuyor. Her gün mesai sonrası 2 saatini öğrencilerle birlikte su sporları merkezinde geçiren Rektör Prof. Dr. Battal, profesyonel eğitmenlerden kano ve sörf yapmayı öğreniyor. Van Gölü'nün mavi suları üzerinde heyecanla kanoya binip sörf yapan Rektör Prof. Dr. Battal, şöyle dedi:
“Üniversitemizin çok güzel bir sahili vardı. 1 ay önce burayı değerlendirerek su sporları merkezi kurduk. Burada öğrenciler başta yüzme olmak üzere, sörf, kano, plaj voleybolu, deniz bisikletiyle zamanlarını değerlendiriyor. Su sporları merkezi Van Gölü kıyılarına hem canlılık hem de renk getirdi. Bu merkezimizi geliştirerek üniversiteler arası su sporları yarışmalarını burada yapmayı amaçlıyoruz.” 

 

Editör: TE Bilisim