UEFAŞampiyonlar Ligi'nin takım sayının 2024 yılından sonra 32'den 36'ya çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamada 4 takımın hangi yolla Şampiyonlar Ligi'ne gideceği aratılıyor. Türkiye'den 2 takım doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi sorusu da arama motorlarına yöneltilen sorulardandır. Özel davet yoluyla birkaç takım artık Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidebilecek. Bu da tartışmaları beraberinde getiriyor.

Şampiyonlar Ligi formatı değişiyor. Uzun süredir aynı olan format, yeni açıklamayla birlikte değişiyor ve bu değişim birçokları tarafından şimdiden eleştiri almış durumda. İki takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi, birçokları tarafından adaletsizlik olarak karşılandı. Şampiyonlar Ligi'ne 2024 sezonundan sonra 4 takım daha gitme hakkını kazanacak. İşte yeni Şampiyonlar Ligi formatı…

ŞAMPİYONLAR LİGİ YENİ FORMATI NASIL?

Bu yeni formata göre gruplar kaldırılıyor ve Şampiyonlar Ligi, gerçekten bir lig haline geliyor.

Her takım artık 8 farklı kulüple 4'ü içeride 4'ü dışarıda toplam 8 maç yapacak. Ligdeki ilk 8 takım direkt olarak elemeye yükselecek. 9 ile 24 arasındaki takımlar birbirleriyle iki ayaklı eleme oynayacak. Elemeyi geçen 8 takım son 16'ya adını yazdıracak.

Yeni sistemle birlikte Uefa Ülke Sıralamasındaki ilk 5 ligden 4 takım direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Bu daha önce 4'tü.

Şampiyonlar Yolu denilen eleme aşamasından eskiden 4 takım katılmaktayken, şimdi 5 tanesi katılacak.

Bir önceki sezon en çok puan toplayan iki ülkeden ekstra iki takım daha özel davetiyeyle Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

LİG FORMATI NASIL OLACAK?

Şampiyonlar Ligi dışında aynı zamanda Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nin de 2024 – 2025 sezonundan itibaren lig usulüne geçeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim