Türkiye Tekvando Federasyonu'nun tarafından düzenlenen Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası’na katılan Vanlı Süleyman Erdoğan Türkiye şampiyonu, Anıl Önal ise üçüncü oldu.

 

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası, 21-22 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara İsmet Iraz Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonaya katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando Takımı sporcularından Süleyman Erdoğan 61 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, artı 75 kiloda ise Anıl Önal Türkiye üçüncüsü oldu. Milli Takım sporcusu Süleyman Erdoğan, kazandığı şampiyonluktan dolayı 20 Nisan 2015 tarihinde Moldova’da yapılacak olan Avrupa Para- Tekvando Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan Dünya Para- Tekvando Şampiyonası’nda da mücadele edecek olan Erdoğan, hedefinin 2020 yılında düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatları’na katılabilmek olduğunu söyledi.

 

Şampiyon sporcular Süleyman Erdoğan ve Anıl Önal, Tekvando İl Temsilcisi Murat Yazlık ve antrenör Cüneyt Gülçek ile Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ederek yapılan yarışma hakkında bilgi verdiler. Burada bir konuşma yapan Murat Yazlık; 21-22 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Para- Tekvando Türkiye Şampiyonası’na katılan sporcularımızdan Süleyman Erdoğan 61 kiloda Türkiye şampiyonluğunu elde ederken diğer sporcumuz Anıl Ünal ise artı 75 kiloda Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Bu derecelerle ilimiz adına bir güzel başarıya daha imza atmanın mutluluğunu bizlere yaşatan sporcularımızı ve antrenörümüzü tebrik ediyoruz. Sporcumuz Süleyman Erdoğan 20 Nisan 2015’te Moldova’da yapılacak Avrupa Para- Tekvando Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek kadroda yer alacaktır. İnşallah oradan da en güzel başarılarla döneceğine inanıyoruz. Kendisine şimdiden katılacağı müsabakalarda başarılar diliyoruz” dedi.

 

Şampiyon sporcuları, antrenörleri ve il temsilcisini makamında ağırlayan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Öncelikle ilimiz adına böyle güzel başarılara imza atan sporcularımızı ve antrenörümüzü tebrik ediyoruz. İnşallah sporcularımız yakın bir zamanda katılacakları Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluklarında da elde edecekleri zaferlerle bizlere büyük gururlar yaşatacaklardır. Türkiye şampiyonu olarak elde edilmesi zor bir başarıya imza atan sporcumuz, inşallah 2020 yılında düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları’na da katılarak bizlere yeni mutluluklar yaşatacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim