Nihat Özdemir'in istifası sonrası 16-17 Haziran tarihlerinde olağanüstü seçim kararı alan Türkiye Futbol Fderasyonu'nda (TFF) kimin koltuğa oturacağı bugünden tartışılmaya başlandı. Vekaleten başkanlığı üstlenen Servet Yardımcı, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi gibi isimlerin adı geçiyor. Ancak Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre bugün için öne çıkan isim Hamit Altıntop.

Yardımcı-Gümüşdağ çekişmesi zarar verir

TFF kulislerinden aldığımız bilgiye göre yeni başkanın kulüplerle özdeşleşmiş bir isim olması istenmiyor. Medyaya yansıyan Servet Yardımcı-Göksel Gümüşdağ kamplaşma iddiaları da rahatsızlık yaratıyor. Bir tarafın yönetime gelmesi halinde bugün de halihazırda yaşanan sorunların devam edeceği endişesi taşınıyor.

Hedefi başkanlıktı, 3 yıllık deneyim kazandı

Peki neden Hamit Altıntop? Bu soruya ise şu yanıt veriliyor:

"Hamit Altıntop, daha önce de başkan adaylığını açıklamıştı. 3 yıldır da TFF yönetiminde. Pratik deneyim elde etti. Altıntop, yönetici altyapılara dair projelerini uygulama şansı bulamadı. Başkan olursa büyük bir hamle yapma şansı olacak. Hollanda, Almanya ve Danimarka gibi ülkelerdeki 'Futbolun içinden gelen isim' örneği için Türkiye'deki en uygun profil."

Uluslararası itibarı yüksek

Futbolculuk kariyerine de dikkat çekilen kulis konuşmalarında "Hamit Altıntop'un uluslararası arenada da tanınmış olması, itibar görmesi önemli bir etken. Altıntop eski bir futbolcu olarak, yöneticilik yapan en kariyerli isimlerden. Daha önce yöneticilik yapan eski futbolcular gibi antrenörlük, menajerlik, sportif direktörlük ve yorumculuk gibi işlerle uğraşmadı. Daha çok para kazanabileceği seçenekler yerine kariyerini yöneticilik üzerine kurdu" deniyor.

Kuntz'un eli daha da güçlenecek

Milli takıma Stefan Kuntz'u getiren Altıntop, Alman Hoca'nın en büyük destekçisi. TFF'den ayrılması halinde Kuntz'un milli takımları yapılandırması hamlesi sekteye uğrayabilir. Altıntop'un başkan olması halinde Alman hocanın elinin daha da sağlamlaşacağı belirtilirken, zaten etkili olduğu gurbetçi futbolcular havuzundan Türkiye'nin daha da etkin yararlanma olanağı bulacağı savunuluyor.

1500 saat elit yönetici eğitimi

UEFA'nın eski uluslararası elit futbolcular için düzenlediği Master for International Players (MIP) programında yöneticilik ve liderlik master eğitimi alan Hamit Altıntop, üçüncü dönem için şu an Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bulunuyor. 6 ayrı ülkede gerçekleştirilen programda 20 aylık bir süre içinde toplam 1500 saat eğitim veriliyor. UEFA MIP'den mezun olan çok sayıda eski elit futbolcu bugün ülkelerinin federasyon ve kulüplerinde görevler üstleniyor.

Editör: TE Bilisim