Merkez Hakem Kurulu Ağustos Ayı Eğitim Semineri, TFF MHK Danışmanı Hugh Dallas’ın katılımıyla Riva’da gerçekleştirildi. Seminerde söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamaları konusunda açıklama yaptı.


"Yasin Kol'u istemiyoruz" diyen Beşiktaş'a cevap: "Atamaları bilgisayar yapıyor"
TFF Başkanı Büyükekşi, kulüp yöneticilerinden ve futbolculardan destek istedi. Büyükekşi, "O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum sözlerinin karşılığı bizde yok. Bunu herkes böyle bilsin" diyerek Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye yanıt verdi. Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle: "Hakem atamalarını algoritma yapıyor. "O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum" sözlerinin karşılığı bizde yok. Bunu herkes böyle bilsin. Daha fazla maç oynandıkça elimizde daha fazla veri olacak. Henüz 2. haftadayız. Bu güzel sisteme inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Sabır ve anlayış rica ediyorum arkadaşlar.


"Kararlar TV'de değerlendirilecek"
Süper Lig'in 4. haftasından itibaren MHK Başkanvekili ve MHK Hakem Danışmanı, her hafta salı günü yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performanslarını görüntülü olarak değerlendirecekler. Yanlışsa yanlış diyeceğiz."

 

Yasin Kol'a neden bu hafta görev verilmedi?
"Biz kesinlikle, 'bu hakemi istemiyoruz' söylemlerine karşıyız. O zaman lig oynanmaz. Yasin Kol bu hafta atanmadı ama geçen hafta maç yöneten hiçbir hakem de atanmadı. Yani bir kulüple ilgili bir karar asla olmaz."

Editör: TE Bilisim