ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-ORHAN SAĞLAM

Van’ın Bölgesel Amatör Ligi (BAL) birinci grupta şampiyonluk mücadelesi veren Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor Kulübü, lig maçlarına hazırlıkları devam ediyor. Lige hızlı giriş yapan Vangölü spor, sezon başından bu yana ligde fırtına estiriyor. Kulüp bir yandan maddi imkansızlıklarla mücadele ederken, bir yandan da ligdeki başarılarını sürdürüyor. Lige namağlup devam eden Vangölü sporun eksiklik ve sorunlarla yoluna devam ederken, takım antreman yapacağı bir tesise bile sahip olmadığı halde bir taraftan da alt yapıdan yeni gençler yetiştirmeye çalışıyor. Kulübün mevcut durumu ve yaşadıkları zorlukları Şehrivan’a değerlendiren Vangölü Spor Teknik Direktörü Yavuz Oruç, maddi imkansızlıklara rağmen ligde iyi gittiklerinin altını çizerken, Vangölü Spor Yardımcı Antrenörü Ferhat Yıldırımçakar ise Kurum ve kuruluşlardan yeteri derece yardım alamadıklarını belirterek, destek aldıkları taktirde daha iyi olacaklarının altını çizdi.


VANGÖLÜ SPORUN ZORLU MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Kulüp hakkında Şehrivan’a açıklamalarda bulunan Vangölü Spor Teknik Direktörü Yavuz Oruç, şunları söyledi: “Yıllarca bu işi yaptık futbol oynadık. Futbolu bıraktıktan sonra bu yıl bu göreve başladık. Lig de iyi gidiyoruz fena değiliz 6 maç oynadık. Namağlup yolumuza devam ediyoruz. Maddi yönden çok sıkıntılarımız var bu ligde 3 milyon,4 milyon harcayan kulüplere karşı oynuyoruz. Allah’a şükür çok yetenekli çok güzel bir futbolcu grubum var. Hepsine güvenim sonsuz iyi çalışıyoruz ligde de şuanda dördüncü sıradayız. Benim gözümde lider takım biziz çünkü 3 maç berabere kaldık o berabere kaldığımız maçlarda kazanabileceğimiz maçlardı ama olsun sağlık olsun.”

ORUÇ: AMATÖR KULÜPLERE ÇOK DESTEK VERİLMESİ LAZIM

Teknik Direktör Oruç, sözlerini şöyle tamamladı: “Takımıma çok güveniyorum onun için bundan sonra ki maçlar bizim için çok önemli kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Benim şu anda 3-4 tane futbolcum var ikinci liglerde banko oynayacak futbolcular yani niye olmasın biz buradan yetiştirip Vanspor’a verelim. Vanspor’da bizim takımımız bizim şehrimizin takımı. Van’da niye bir 3.lig takımı olmasın bu potansiyeli var. Vanspor’a futbolcu vereceğiz. Çünkü hedefimiz bu yani ilk hedefimiz burada ki gençleri iyi yerlere taşımak iyi kulüplere göndermek. Allah’ın izniyle bunu da başaracak güçteyiz iyi çalışıyorlar, istiyorlar bu işi Allah’ın izniyle başaracağız.”

YILDIRIMÇAKAR: OYNADIĞIM DÖNEMDE TAKIMI BAL LİGİNE ÇIKARDIK

Vangölü Sportif Antrenör Yardımcısı Ferhat Yıldırımçakar ise şunları anlattı: “Vangölü Sportif Faaliyetler daha önce Tuşbaspor olarak devam ediyordu. Bir dönem kendim de o takımda oynadım. Oynadığım dönemde takımı bal ligine çıkardık. Bölgesel amatör ligi (Bal) ligine çıktıktan sonra gelen teklifi değerlendirdik. Yardımcı antrenör olarak başladım. Yaz döneminde 2 aylık bir çalışma sürecimiz oldu ama pandemiden dolayı bir boşluk oldu. Bizde maddi durumdan dolayı lige katılamadık. Yalnız katılmadığımız için hakkımız saklı kaldı. Bu sezon yapılan fikstürle maçlara başladık.”

“BİZİM OYUNCULARIN GERÇEKTEN ÇOK İYİ YETENEKLERİ VAR”

Kendi oyuncularıyla deplasmanda bir yemek bile yediremediklerini söyleyen Antrenör Yardımcısı Yıldırımçakar, “Şu an 6. Haftayı oynadık. Takımımız namağlup olarak devam ediyor. Bu haftada içerde Silopi sporu yenerek devam ediyoruz. Bizim grubumuzda ciddi paralar harcamış takımların olmasına rağmen ligin en alt sıralarında yer alıyor. Vangölü sportifin öyle ciddi bir parası olmasına rağmen en iyi olmaya çalışıyoruz. Bizim buradan istediğimiz kurum ve şirketlerden yardımlarını eksilmemeleri. Vangölü Spor tamamı Vanlı olan gençlerden oluşmasıdır. Alt yapıdan 8 futbolcumuz takımın as kadrosunda yer alıyor. Vanspor patentli olan hocalarla çalışıyoruz.”

VANGÖLÜ SPOR TECRÜBELİ HOCALARA EMANET

Yıldırımçakar cümlelerini şöyle sürdürdü: “Murat kurnaz, Senar Kurt, Ayhan Kurt olarak Van spor patentli tecrübeli hocalarla harmanlayıp devam ediyoruz. Çok zor şartlarla çalışıyoruz yeteri kadar imkânımız yok. Bazen kendi oyuncularımıza deplasmanda bir yemek bile veremiyoruz. Bu haftada deplasmanda liderle oynayacağız ve oradan namağlup olarak ayrılacağız. Bizim isteğimiz bu gençleri harcamadan daha iyi yerlere getirmek ve daha iyi hayatlar sürdürebilmektir. Ligin diğer takımlarında oynayan ve daha iyi para alan oyuncular bizim çocuklardan üşütün değiller. Bizim oyuncuların gerçekten çok iyi potansiyeli var ve buradaki gençlerin çok güzel yetenekleri var. Yalnız destek yeteri kadar alamadığımızdan bu gençlerin daha iyi yerlere gelmesine engel oluyor. Biz de başarımızdan hiç geri kalmadan devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DESTEK VERİLİRSE KENTİN KENDİ PROFESYONEL FUTBOLCULARI ÇOK RAHAT YETİŞEBİLİR

Vangölü spordan dışarıya oyuncu verdiğini söyleyen Yıldırımçakar, “Daha öncede Van spora oyuncu verdik ve dışarı takımlara da oyuncu verdik. Kendi gösteren oyuncularımızın sayısı yeterince fazla bizde bu oyuncularımızı gidebilecek takımlara gönderiyoruz. Aynı şekilde futbol okullarında oyuncu yetiştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte Vangölü spor ile lisanslayacağız. Bundan dolayı Altay spordan izin aldık. Oyuncularımıza kendi adımıza Vangölü spor olarak lisanlı çalıştıracağız. Bizim şu an olduğumuz Bal ligi yarı profesyonel bir ligdir. Van sporumuz da profesyonel olan 2. Ligde maçlarını oynuyor. Bizim takımı şuan çalıştıran hocalarımız, yöneticilerimiz bu profesyonel ligden geldikleri için Van spora neden bir daha katkısı olamasın diye çalıyorlar. Bundan dolayı kendi çocuğumuzu kendi şehrimize Van sporumuza yetiştireceğiz. Burada olan her oyuncu kendi memleketinin takımında oynayacağı için daha hareketli olacaktır. Çünkü türbinde kendi ailesi, arkadaşları olacağından daha iyi başarı ortaya koyacaktır.” Dedi.

“YETERİ KADAR ÇALIŞMA ALANIMIZ YOK”

Kentte yeteri kadar çalışma sahaları olmadığını söyleyen Yıldırımçakar, “Şehrimizde büyük takımların futbol okulları var. Bizlerde bu takımlarım antrenmanına gidiyoruz ve turnuva düzenliyoruz. Buralarda çok iyi 7-8 yaş aralığı çocuklar var. Yalnız bu çocukların oynayacağı kadar yeterli saha yok. Bizlerde bunları kapalı halı sahalarda yeterince geliştiremiyoruz. Açık ve büyük sahalarımız olursa yanında soyunma odaları, dinlenme odaları hatta yatılı kalabilecek yerleri olursa daha rahat çalışırız ve çocukları daha iyi yetiştiririz. Bu çocukları yetiştireceğimiz yerler olmadığını için bu çocuklar ilerleyemiyorlar.”

GÜNDÜZ BAŞKA İŞLERDE ÇALIŞIP AKŞAM ANTRENMANA ÇIKIYORLAR

“Vangölü Spor olarak çalıştığımız sahanın yanında gençlik müdürlüğümüzün bize ayırdığı bir odada futbolcularımız üst değişimi yapıyor. Sporcunun bir arada çalıştığı bir arada yemek yediği ve aynı proteini aldığı bir tesisimiz yok. Bizde çok başarılı antrenmanlar çıkardığımızda bunların karşılıksız kaldığını görüyoruz. Çocuklarımız antrenmanda çıktığında neler yaptığını neler yediğini bilmiyoruz. Yanı sıra çoğu oyuncumuzun bir geliri olmadığından gündüz başka işlerde çalışıyor. Tabi oyuncu burada yeteri kadar destek alamadığından gündüz bütün eforu başka bir işte harcayarak olan yeteneğini dışa çıkaramıyor. Bu nedenle en yakın zamanda hem destekçimiz hem de en iyi tesisin yapılacağını umuyoruz”

BU GENÇLERE DESTEK OLMAK LAZIM!

Eski futbolcu arkadaşlarının yardımının eksik kalmadığını belirten Yıldırımçakar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazı eski futbolcularımızın kimi top, kaleci eldiveni, şort, altlık, yağmurluk gibi malzemeleri gönderiyorlar. Saydıklarım küçük bir şey gibi görünse de takım için çok büyük bir destek. Biz bu yolla böyle başladık. Kurum ve kuruluşlardan yardım alamıyoruz. Bir destek alabilirsek bizde daha iyi olacağız. Biz biraz daha halkın takımıyız. Van’da 24 amatör takım var. Bu takımların her birinde bir oyuncu çıksa bile ki birden fazla yetenekli çocuklarımız var. Bu oyuncuların her birinin Vanspor da olduğunu düşündüğümüze Van spor daha iyi yerlerde kendi çocukları ile olacak. Son olarak kurumlardan, yetkililerden, iş insanlardan bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bizlere yapacağı en ufak yardım bile çocuklarımız takımın moralini çok yüksek olacağını ve daha başarılı olacaktır. Bizlerinde bu çocukları yalnız bırakmayacağımız gibi sizlerin de bizi yalnız bırakmamanızı istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim