Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Yarı Final müsabakalarına Vanlı atletler damga vurdu. 
Gaziantep’te yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Yarı Final müsabakalarına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcuları yıldız erkekler kategorisi Ömer Amaçtan 800 metrede birinci, Musa Doğukşayan 100 metrede üçüncü, cirit atışlarında Mustafa Pınar ikinci, gülle atma yarışmalarında ise Yusuf Bilkiç dördüncü oldu. Yıldız kızlar kategorisi atletizm yarışmalarında ise Zeynep Bayçınar 800 metrede birinci, Eda Solmaz 300 metrede ikinci, gülle atma yarışmalarında Aleyna Başak birinci olurken, yüksek atlamada Bahar Yorgun ve uzun atlamada ise Berivan Yorgun ikincilik elde ettiler.
Yapılan ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan Atletizm Antrenörü Sait Öğrünç, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Atletizm Federasyonumuz tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Yarı Final müsabakalarına 18 farklı ilimizden birçok sporcu katıldı. Katıldığımız bu yarışmalarda birçok sporcumuz kendi branşında rakipleri ile zorlu mücadeleler sergileyerek başarılı sonuçlar elde etti. Bu kazanmış olduğumuz başarılar sonunda 4-5 Nisan 2015 tarihleri arasında Adana’da yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Final müsabakalarında ilimizi temsil edeceğiz. Bu kazandıkları başarılarından dolayı sporcularımızı ve bu başarılarda emeği çok olan teknik branşlardan sorumlu atletizm antrenörümüz İbrahim Şenli hocamıza ve bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı il müdürümüz Nevzat İnanç Beye de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim