ŞEHRİVAN HABER- Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından Bosna Hersek’te yapılan Balkan Kupası Yarışmalarına katılan Vanlı Kayakçı Ömer Ayçiçek 10 km serbest stil kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı’nın Bosna Hersek’te düzenlediği ve 11 Ülkeden 109 sporcunun katılım sağladığı Balkan Kupası Yarışmalarına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı sporcularından milli kayakçı Ömer Ayçiçek iki gün süren zorlu yarışmalarda 10 km serbest stil erkekler kategorisinde 57 puanla ikinci olarak, olimpiyata 2 yıl kala aldığı puanla dünya sıralamasını daha yukarılara çıkarmayı başardı.
 

 

Tek bir kategoride gerçekleştirilen organizasyonda 11 ülkeden toplam 109 sporcu, olimpiyat derecesini bir üst seviyeye çıkarabilmek için birbirleriyle kıyasıya bir mücadele sergileyerek ter döktü. Bosna Hersek’te yapılan Balkan Kupası Yarışmalarında Van’a gümüş madalya kazandıran Milli Kayakçı Ömer Ayçiçek’in Antrenörü Halis Korkmaz yaptığı açıklamada, “Ömer, İlimiz adına yurt içi ve yurt dışı birçok müsabakalarda sayısız başarılara imza attı. Bu başarılardan biriside, şuan Bosna Hersek’te yapılan Balkan Kupası Yarışmalarıdır. İlimiz adına katıldığımız yarışmaların birçoğunda Türkiye şampiyonluğu, İkinciliği ve üçüncülüğü elde etmenin karşılığı olarak sporcumuz Ömer Ayçiçek sergilediği üstün performanslarından dolayı bir 2018 Kış Olimpiyatlarına katılmıştı.” Dedi. 

VAN’IN GURURU AYÇİÇEK GÜMÜŞ İLE DÖNDÜ

Ayçiçek’in Balkan Kupası Yarışmalarında 10 km serbest stil kategorisinde almış olduğu 57 puan ile olimpiyata 2 yıl kala dünya sıralamasındaki başarısını yukarılara taşıdığını ifade eden Korkmaz, “İlimiz adına böylesi gurur verici başarılarından dolayı sporcumuzu bir kez daha tebrik ediyor. Bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı il müdürümüz Nevzat İnanç beye de çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Balkan Kupası Yarışmalarında 10 km serbest stil erkekler kategorisinde ikinci olan Ömer Ayçiçek ve antrenörü Halis Korkmaz’ı tebrik ederek, başarı dileklerinde bulunan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise “Öncelikle bu güzel başarılarından dolayı antrenörümüzü ve sporcumuzu yürekten kutluyorum. İlimiz sporcuları her branşta farklı dereceler ile bizleri mutlu eden, başarılara imza atıyorlar. Milli kayakçımız Ömer Ayçiçek’te bu başarılara imza atan sporcularımızdan birisidir. İnşallah sporcumuz Olimpiyatlara 2 yıl kala kazanmış olduğu bu güzel başarısını, azim ve kararlılıkla Ülkemiz adına katılacağı olimpiyatlarda da sergileyecektir.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim