ŞEHRİVAN HABER- YUNUS EMRE AYKAÇ/HAMİT KARAKUŞ-  TFF 3. Lig 2. Grup’ta zorlu bir yıl geçiren ve mücadelesini sezon sonuna kadar sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor, mutlu sona ulaştı. Son yılların en iddialı kadrosunu kuran, Servet Yenitürk başkanlığında zor şartlarda mücadele eden, zaman zaman maddi olarak büyük sıkıntılar yaşayan Vanspor, taraftarın ve kentin desteği ile 2. Lig yükselmeyi başardı. Ligin son maçlarında müthiş bir galibiyet serisi başlatan, play-off mücadelesinde Karşıkaya’yı eleyip finale yükselen Vanspor, dün de Ankara Eryaman’da oynanan maçta ligin güçlü ekibi Esenler Erokspor’u yenerek ligden çıkmayı başardı. Kentin tek yürek olmasını sağlayan süreçte, Van’dan Ankara’ya akın eden taraftarlar Ankara’da bayramı yaşadı! Erokspor karşısında müthiş bir futbol sergileyen Vanspor, maçı izleyenleri mest ederken Van’a da 8 yıl sonra 2. Ligi hediye ederek kenti sevince boğdu. Maçı 2-1 kazanan Vanspor şampiyon olarak 2’inci lige çıktı.

Tam bir sezondur 2. Lige çıkmak mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, play-off final maçında Esenler Erokspor ile karşılaştı. Ankara Eryaman stadında Erokspor ile karşı karşıya gelen Vanspor, etkili bir futbol oynadığım maçta 2-1’lik skor ile 2. Lige yükselen takım oldu. Vanspor’un Ankara’daki galibiyeti kentte müthiş bir coşku yaratırken gerek Ankara’ya akın eden Vanlılar gerekse de televizyonların başında maçı izleyenler büyük bir heyecan yaşadı.

VANLILAR ANKARA’YA AKTI!

Vanspor’un Karşıkaya Spor sonrası daha çok pekişen heyecan hafta boyunca sürdü. Van’da yapılan çağrılar ile onlarca otobüs kentteki taraftarları Ankara’ya taşımak için hazırlandı. Belediyeler, kurumlar, kuruluşların hazırladığı otobüsler önceki gün Van taraftarını akın akın Ankara’ya taşıdı. Vanlılar ev sahibi konumunda stadı doldururken coşku maça da yansıdı. Maçta etkin bir görüntü çizen taraftara maç öncesi takım futbolcuları çiçekler vererek teşekkür etti. Taraftar da 90 dakika boyunca takımını destekledi.

DESTEĞİN VE İYİ OYUNUN MEYVELERİNİ ALDIK

TFF 3.Lig 2.Grup’ta mücadele veren temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor 2.Grup’ta son haftalarda sergilediği başarılı performansla herkesin desteğini arkasına alan temsilcimiz, Esenler Erokspor ile Cuma günü saat 16.00'da Ankara Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği maçta rakibi karşısında kurduğu ezici üstünlükle galip gelmeyi bildi. Rakibi karşısında kurduğu üstünlüğü maçın geneline yaymayı başaran Vanspor ve Erokspor arasında oynanan maçın önemli anları ise şu şekilde:

İLK YARIDA VANSPOR EZİCİ BİR FUTBOL ORTAYA KOYDU!

Başlama düdüğünün gelmesi ile birlikte hücuma dayalı bir oyun tarzı ile maça başlayan Vanspor sağlı sollu kurulan ataklarını ilk yarının tümüne yaymayı bildi. Sol kanatta Güney Tutcuoğlu ile ataklara çıkan Vanspor maçın ilk dakikalarında tehlikeli pozisyonlar yakaladı Serdar Cansu’nun da sağ kanattan geliştirdiği etkili oyun ile Erokspor’a zorlu dakikalar yaşatan Van Büyükşehir Belediyespor golün sinyallerini bu dakikalarda verdi. Beklenen gol Güney Tutcuoğlu’nun 13.Dakikada savunma arkasına aktardığı akıl dolu pas ile geldi. Güney’in pasında topla buluşan Takımın ve ligin formda golcüsü Batuhan Er şık bir kontrolün ardından topu ağlar ile buluşturdu. Buldukları bu golün ardından da tempoyu düşürmeyen Van Büyükşehir Belediyespor oyuncuları adeta tek kale bir maç oynadı. 33. dakikalarda yine Güney’in defansın arkasına attığı bir topta kaleci ile karşı karşıya kalan Serdar Cansu topa istediği gibi dokunamadı ve bir fırsatı kaçırmış oldu. Zaman zaman gerginliklerin ve sert pozisyonların da yaşandığı maçta 37. Dakikada ilk sarı kartı Vanspor’dan Serdar Cansu gördü. Hemen ardından Eroksporlu futbolcu Muharrem Öner’de yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü. Taraftarların başlama düdüğü ile birlikte yaptıkları tezahüratlar ve takımlarına verdikleri destek ilk yarının son düdüğüne kadar sürdü.

ŞAMPİYONLUK GOLÜ MAÇ SONUNDA GELDİ!
 

Maçın ikinci yarısı Erokspor’un yoğun atakları ile başladı. Art arda pozisyonlar ile Vanspor kalesini yoklayan Erokspor, 76’ıncı dakikada Can’ın ayağından gelen gol ile beraberliği yakaladı. O dakikadan sonra iyice sahasına kapanan Vanspor, Emrah Tacir ve Güney’in oyundan çıkmasıyla bir süre durgun bir futbol ortaya koydu. Maçın bitimine doğru hareketlenen Vanspor 88’inci dakikada kazandığı penaltı ile sevinç yaşadı. Penaltı vuruşunun başına tekrardan Batuhan geçerken golü Vanspor lehine yazdı. Kalan maçlarda da ataklarını sürdüren Vanspor, kalan sürede üstünlüğünü koruyarak maçı 2-1 kazandı.

TARAFTAR SEVİNCE BOĞULDU!
 

Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte Eryaman Stadı adeta yıkılırken Vanspor’lu futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Vanspor’u desteklemeye giden Vanlılar, taraftarlar, yönetim ve Ankara’daki Vanlılar hem sevinç hem de duygu dolu anları bir arada yaşadı. Bir çok futbolcu sevinç gözyaşlarına boğulurken Vanspor maç sonunda play-off şampiyonluğunu elde ettiği için şampiyonluk kupası ile ödüllendirildi.

8 YILLIK RÜYA GERÇEK OLDU!

Bir dönemin Vanspor efsanesinin süper ligdeki fırtınalı dolu yıllarından bu yana futbola hasret kalan Van, Van Büyükşehir Belediyespor ile büyük mutluluğu yaşadı. Tam 8 yıldır 3. Ligden yükselmeyi bekleyen takım, bu yılki müthiş çıkıştan sonra 2. Lig ile tanıştı. Daha önce 2’inci lig ile tanışmasına rağmen bu serüveni kısa süren Vanspor, 8 yıl aradan sonra yeniden 2. Lige merhaba dedi. Vanspor efsanesi düşmesinden sonra 2006 yılında amatör kümeden 3. Lige yükselen Van Büyükşehir Belediyespor 2007-2008 sezonunda şampiyon olarak yükselip 2010-2011 sezonunda tekrar 3. Lige düşmüş o sezondan bu yana 3. Lig yolunda mücadelesini sürdürmüştü. Bu galibiyet ile birlikte Vanspor yeniden 2. Lige merhaba dedi.

Editör: TE Bilisim