ŞEHRİVAN HABER/ Vanspor Başkanı Feyat Kıyak ve yönetim kurulu üyeleri Vanspor tesislerinde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Vanspor’un yaşadığı ekonomik sorunlar başta olmak üzere devre arasında yapılan transferler, takımdan ayrılacak oyuncular, istifa iddiaları ve daha birçok konu üzerine önemli açıklamalarda bulunan başkan Kıyak, Vanspor için destek çağrılarını bir kez daha yeniledi.

KIYAK: HEDEFİMİZ VANSPOR’U EN İYİ YERLERE GETİRMEK

Toplantıda konuşan Başkan Kıyak, “Göreve geldiğimiz 5 aylık süreç içinde çok fazla yıprandık. Bunun içinde bir gün şikayet etmedik, çünkü yönetimi devir aldığımız zaman da bunların bilincindeydik. Transfer ve teknik hocalar için zorluklar yaşadık ama pes etmedik ve üstümüze düşen her şeyi yaptık. Maddi kaynaklar başta olmak üzere birçok konuda da yönetim olarak elimizden gelenin fazlasını yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 5 aylık süreç içerinde kimseyle bir polemiğe girmedim. Derdimiz ve hedefimiz Vanspor’u en iyi yerlere getirmek. Bizler bunlar yapmayı hedeflerken önümüze birçok engel çıktı. Bu engellerinden biri de Servet Yenitürk’tür. Şuan Vanspor’un tüm hesaplarını bloke altına almış. Bu hareket Van’a ve Vanspor’a büyük zararlar veriyor. Bizde avukatlarımızla birlikte bu işin hukuki sürecini takip edeceğiz.”

“BAŞARILI OLDUĞUMUZ ZAMAN NEDEN YOLUMUZA TAŞ KOYUYORLAR”

“Mehmet Avcı döneminde kendi aralarında yaptıkları protokol nezlinde ‘bu kulüpten hiçbir alacağım yoktur’ diyen Servet Yenitürk’ün kayıtları ve evrakları vardır. Vanspor’un hesabına para geçtiğini öğrenen Servet Yenitürk, adeta ambargo uyguluyor. 1’nci lig hedefleri olan bir takıma bunları yapmak doğru değildir. Vergi ve SSK borçlarından dolayı takımın hesabını bloke ediyor. Buralardaki borçlarda Servet Yenitürk döneminden kalan borçlardır. Bundan sonra Vanspor’a zarar verecek kim varsa bedelini ağır ödetiriz. Başarılı olduğumuz zaman neden yolumuza taş koyuyorlar. Pes etmiyoruz ve mücadelemize devam edeceğiz. Bu tesiste bir futbolcu kalana kadar şerefimizle burada kalacağız.” Dedi.

BU KENTTE TAKIMA SAHİP ÇIKANLAR VAR

İkinci devrede kulübe zarar ya da destek verenleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Kıyak, şunları söyledi: “İkinci devre transfer çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu takımı kimseye yedirmeyiz. Çünkü bu kentin Valisi, iş insanları, belediye başkanları ve yönetimi var. Bize destek veren herkese de çok teşekkür ederiz. Yaşadığımız süreci sık sık sizler aracılığıyla da paylaşıyoruz. Futbolcu ödemelerinin yüzde 90’nını tamamladık. Futbolcularımızı da bu konuda mağdur etmiyoruz. Devre arasında hocamızın istediği ve takıma faydalı olan transferlerimizi de yapacağız. Yollarımızı ayırdığımız iki futbolcu kardeşlerimiz var. Yaser Hacımustafaoğlu ve Muhsin Yıldırım ile yollarımızı ayırdık. Görüştüğümüz transferlerimiz de var ve çalışmalarımız devam ediyor. Kamp sezonunda bu transferlerimiz tamamlamayı hedefliyoruz.”

KIYAK, DESTEK ÇAĞRISINI BİR KEZ DAHA YENİLEDİ

Yönetimle bir araya geldik ve bu yönetimde işleri yoğun olan arkadaşlarımız var. İleri süreçte bir yönetim değişikliğine gideceğiz. Olağan üstü bir kongreyle Vanspor’a faydalı olacak bir değişikliğe gideceğiz. Her zaman Vanspor’un ya istifası ya da borçları konuşulur. Bu kentin ekmeğini yiyen biri de bizi arayıp bu takımın halini sormuyor. Allah rızası için bu kentin iş adamları, siyasileri, taraftarı ve yetkilileri bu takıma sahip çıkmaya davet ediyorum. 5 aydır bu destekleri bekliyoruz ve bundan sonraki süreçte de Tuşba, Edremit, Erciş ve Çaldıran Belediyelerimizle bir sponsorluk antlaşması imzaladık. Bu sponsorlukta meclisten geçti ve her bir belediye 300 bin bir destek verdiler. Bunlar içinde teşekkürlerimi sunuyorum.

Editör: TE Bilisim