ŞEHRİVAN HABER:  ÖMER FARUK TOKTAŞ-  Son zamanların ve TFF 2’inci Lig Kırmızı Gruptaki temsilcimiz Vanspor ligin 7’inci haftasında kendi evinde dün Uşak Spor’u konuk etti. Lider Vanspor’un 6 puan gerisinde ligde 9. Sırada bulunan Uşak Spor, top hâkimiyetinin Vanspor’da olduğu maçta bulduğu fırsatları değerlendirmeyi bildi ve sahamızdan 2-1 galip ayrıldı. Son zamanlardaki etkili oyununu bugünde aynı şekilde sürdüren Vanspor yakalamış olduğu fırsatları değerlendiremeyince 3 puanı rakibine bırakmak zorunda kaldı. Mağlup olan taraf olmasına rağmen maç boyunca etkili bir futbol oynayan Vanspor’a deyim yerindeyse nazar değdi. 

Saat 14.00’da başlayan maçta 10’uncu dakikada Uşak Spor takımından İbrahim Şirin sarı kart ile cezalandırıldı. Hemen ardından Vanspor 12. Dakikada rakip takım oyuncusu Kadir Ari’nin bulduğu golle 1-0 geriye düştü. Tempolu geçen maçta Vanspor ardı ardına ataklar düzenleyerek 19’uncu dakikada Oktay Aydın’ın bulduğu golle beraberliği yakaladı. Bulduğu golün ardından baskılı oyununu devam ettiren Vanspor ilk yarının son dakikalarında önemli ataklar gerçekleştirse de takımı öne geçirecek golü yakalayamadı. 

İkinci yarının başlaması ile birlikte teknik adamlar yaptıkları oyuncu değişiklikleri ile maça müdahale etmeye başladı. İlk olarak Uşak Spor takımından Emre Özdemir oyundan çıkarken yerine Emre Demir dâhil oldu. Ardından yine Uşak Spor takımında Ali Say oyundan çıktı ve yerine Mehmet Tuğrul Başkan isimli oyuncu dâhil oldu. Vanspor’da ise Tunç Murat Behram ve Sefa Küpeli oyundan çıkarken yerlerine Emrah Tacir ve Mert Özyıldırım dâhil oldu. Maçın sonlarına yaklaşılırken Uşakspor 90’ıncı dakikada oyuna sonradan dâhil olan oyuncusu Feyyaz Aydil ile galibiyet golünü buldu. 

Böylece Vanspor 7. Haftada Uşak Spor ile oynadığı maçtan puan alamadı. Vanspor hala ligin ilk sırasında ve 16 puanı bulunuyor. Vanspor önümüzdeki hafta ise Ankara Demir deplasmanına konuk olacak.

Editör: TE Bilisim