ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ-MEHMET ALİ EKİNCİ

Yeni yönetimi ile Süper Lig seviyesinde projeler ve çalışmalar ortaya koyan Vanspor Futbol Kulübü yönetimimi bir önemli daha attı. Uzun süredir hazırlıkları yapılan çalışma nihayete ererken Vanspor Kadın Futbol Kulübü kısa sürede sahaya çıkacak seviyeye ulaştı. Van’da ve bölgede birçok ekiplerde futbol oynayan 25 kadını bünyesine dahil ederek profesyonel kadın futbol takımı kuran Vanspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi vermek için gerekli girişimleri yaptı. Vanspor’un bünyesine dahil edilen 25 kadın futbolcunun lisans ve diğer işlemleri tamamlandı. Şubat ayı içinde başlatılması planlanan TFF Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele edecek sporcular, kentin en köklü kulübü bünyesinde şampiyon olarak üst lige yükselmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanspor Kulübü Başkanı Mehmet Avcı, futbol ve spor faaliyetlerinde kadınların ikinci planda kalmasına gönüllerinin razı olmadığına işaret ederek, hem bölgede hem de Van'da başarılı kadın futbolcular için ciddi örnek olacaklarının da altını çizdi.


VANSPOR, KADIN TAKIMI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRYOR
Her geçen gün kurumsallaşmasını sürdüren, futbol ve spor ile ilgili radikal bir süreç ortaya koyan Vanspor Kulübü’nün yeni yönetimi kurduğu kadın futbol takımı çıkışa hazırlanıyor. Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerin de şu sıralar hazırlığında olduğu kadın futbol takımları dünya genelinde de ses getirirken Vanspor, birçok süper lig takımından önce bu anlamda adım attı. Takımı hazır hale getiren ve maç hazırlıklarını tamamlayan Yeni yönetim ve Başkanı Mehmet Avcı, kulüp bünyesindeki yeni takımla ilgili Şehrivan’a açıklamalarda bulundu. Kulübün şu anda sadece erkek liginde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Avcı, “Kadınlar liginde de olmak için çalışma başlattık. Kadın futbolcularımızın transferlerini tamamladık. Vanspor, bundan sonraki süreçte kadın futbol takımı ile de profesyonel olarak spor faaliyetlerini sürdürecek.” dedi.

AVCI: KADINLAR İKİNCİ PLANDA KALMAMALI
Dünyada ve Türkiye'de cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, futbol endüstrisinin genel olarak erkeklerin domine ettiği bir alanda bulunduğuna dikkati çekti. Bundan dolayı kadınların futbola olan ilgisinin ikinci planda kaldığını aktaran Avcı, şöyle konuştu: "Bu girişimi başlatırken Vanspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak kadınlara pozitif bir ayrımcılık tanımamız gerektiğini düşündük. Türkiye'nin nüfusunun nerdeyse yarısı kadınlardan oluşuyor. Futbol ve spor faaliyetlerinde kadınların ikinci planda kalmasına gönlümüz razı olmadı.”

“KADIN TAKIMI VANSPOR ÇATISI ALTINDA”

Kadın takımı girişiminden söz eden Avcı, “Hem bölgede hem de Van'da başarılı kadın futbolcular için ciddi örnek olacak. Yönetim kurulu olarak bunu toplumsal bir sorumluluk olarak misyon edindik. Bu misyonu da vizyona dönüştürerek önümüzdeki süreçte profesyonel ligde kadın futbol takımı projesini hayata geçirdik. Kadın futbolcular, Vanspor çatısı altında rahatlıkla faaliyetlerini gerçekleştirip, antrenmanlarını yapabilecekleri imkana kavuştu. Teknik heyetten destek alarak ligde önemli bir başarı ortaya koyacaklar. Buna inanıyoruz." Şeklinde konuştu.

KADIN FUTBOLCULARIN HEDEFİ BÜYÜK!

Kadın futbolculardan Çiğdem Beydüz, Vanspor gibi köklü bir kulüpte bulunmaktan gurur duyduğunu, büyük başarılara imza atacaklarına inandığını dile getirdi. Deniz Ertürk de daha önce top koşturduğu kulübün Vanspor kadar profesyonel olmadığını belirterek, “Şu anda imkanlarımız çok iyi, antrenmanlarımız başarılı gidiyor. Burada başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu formayı terleterek şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı. 11 yaşından bu yana futbol oynadığını anlatan Güler Bildik ise “Şu an çok iyi bir takımdayım. Daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz 1. Lig'e çıkmak. Bize bu imkanı sağlayan Vanspor Kulübü Başkanı Mehmet Avcı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGEDEKİ KADIN SPORCULAR VANPOR’LA ÇIKIŞA GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

yıldır profesyonel ligde top oynayan kadın futbolculardan Esma Karakaya, “Eskiden dışarda oynardım. 1 yıldır da Vanspor Kadın futbol takımındayım. Küçüklüğümden beri de futbola ilgim var. Topla aramda kopmaz bir ilişki bağ var. Sonra spor lisesine geçiş yaptım. Oradaki hocalar benim bir takıma gitmem gerektiğini söylediler. Bende Yolspor’a geçtim. Elemelerden sonra da lige geçtim. 3 yıl ligde oynadıktan sonra da Vanspor’a transfer oldum. Ben yalnız değildim, benimle birlikte 7 arkadaşım da transfer oldu. Saatlerden dolayı ailem spor yapmama karşı çıkıyordu. Antrenmanlardan sonra eve gittiğimde sorunlar çıkıyordu. Ancak belli bir süre sonra gerçekten futbolcu olmamı gördüler ve desteklemeye başladılar. En büyük destekçim şuan ailem.” Dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ AİLELERİ…

Vanspor Lisesinde okuyan Havva Bartu, “Ortaokul zamanlarında futbol oynamaya başladım. Daha doğrusu erkek amcaoğullarımdan esinlendim. Mahalle maçlarında oynamaya başladım. Yolspor’da 4 sene oynadım. 7 aydır da Vanspor’a transfer oldum. Şu anlık bir sorun yok. Her şey yolunda gidiyor. İlk başlarda gelenekten dolayı ailem buna karşıydı. Bana futbolun erkek sporu olduğunu söylüyorlardı. Ailem daha sonra benim başaracağına inandı ve destekçim oldu. Bu anlamda da hem kendime hem de takım arkadaşlarıma güveniyorum. Doğu Anadolu da fazla kız sporları yok. Bundan dolayı da bu takımla çok şey başaracağız. ” dedi.

VANSPOR KADIN FUTBOL TAKIMINA DESTEK OLDU

Yaklaşık bir aydır Vanspor’a transfer olan Ayşenur Beydüz, “Futbola çocukluğumdan beridir ilgim var. Ancak o zamanlar girebileceğim bir takım yoktu. Hep arkadaşlar arasında oynardık. Genelde de hep erkeklerle oynardım. Lise de kendimi fark ettim ve okul takımında oynamaya başladım. O zaman da bu işi yapacağımı kesinleştirdim. 2-3 boyun da Van’da takım aradım ama bulamadım. Daha sonra bir takımda oynadım. Şuanda da Vanspor’a transfer oldum. Buradan da isteğim yere ulaşabilirim. Kısıtlı imkanlara rağmen Vanspor bize destek oldu. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Editör: TE Bilisim