Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü lider Sakaryaspor deplasmanından puanla dönmeyi başardı. 7 eksik oyuncuya rağmen zorlu deplasmandan puanla dönen Vanspor, play-off hattında yer almak için kalan maçlar için umut verdi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Vanspor FK, büyük eksikliklerle gittiği Sakaryaspor deplasmanında puan ile dönmeyi başardı. Takımın A kadrosundaki isimlerinden bir çoğundan eksik çıkılan zorlu maçta Vanspor FK lider Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Devre arasında ihtiyaç olan bölgelere transferler yapmasına rağmen sakatlıklar, cezalılar nedeniyle bir türlü ideal kadroyu yakalayamayan Vanspor FK, Sakaryaspor maçına da 7 önemli oyuncusundan eksik gitti. Oktay Aydın’ın sarı kart cezalısı olduğu maçta, Sedat Komi, Taha Gür ve Fatih Somuncu sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Öte yandan Covid-19 testleri pozitif çıkan Barış Gök, Hamza Küçükköylü ve Aydın Bağ da maçta forma giyemedi.

VANSPOR ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

Sakarya’da oynanan maçta Vanspor, rakibine göre daha temkinli bir futbol oynamasına ve atakları kabul etmesine rağmen 32’inci dakikada golü bularak öne geçen taraf oldu. Mehmet Özdıraz’ın ayağından gelen gol sonrasında rakip takip ataklarını sürdürürken 45’inci dakikada Ömer Bozan’ın ayağından gelen gol ile maçta beraberlik sağlandı. İlk yarıdaki 1-1’lik skor maçın ikinci yarısında da bozulmazken maç 1-1’lik skor ile tamamlandı.

VANSPOR PLAY-OFF HATTINA GİRMEK İSTİYOR

Öte yandan alınan 1 puan ile Vanspor puanını 36’ya çıkardı. 23’üncü hafta maçlarının ardından Sakaryaspor puan kaybına rağmen 49 puan ile liderliğini korudu. Sakaryaspor’u aynı puan ile 1461 Trabzon FK izledi. Sivas Belediyespor 44, Bodrumspor 43, Somaspor 41 puan ile play-off hattındaki diğer takımlar oldu. Vanspor’un play-off hattındaki son takım olan Somaspor ile arasındaki puan farkı 5 olarak gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim