ŞEHRİVAN HABER- ŞABAN BEYAZSAÇ

Kırmızı- Siyahlılar Pazar günü sahasında 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı maçta Ankaraspor ile 2-2 berabere kalan ve play-off yolundan uzaklaşan Vanspor Pazar günü sahasında oynayacağı 1461 Trabzon FK maçını kazanmak için sahaya çıkacak. Maçın hazırlıklarını Erhan Hocanın sorumluğunda yüksek bir tempoda sürdüren Vanspor evinde 3 puanı alarak play-off potasına girmek istiyor. Bu zorlu mücadeleyi kazanarak İnegöl maçı öncesi moral bulmak istiyor. Son 5 haftada 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Vanspor Pazar günü 1461 Trabzon karşılaşacağı maçını kazanmak için sahaya çıkacak. Maç Pazar günü saat 15.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda başlayacak.

DİCLE: TRABZON MAÇI DAHA STRESLİ VE ZORLU GEÇECEK

Açıklamalarda bulunan Spor Yorumcusu Sedat Dicle, Vanspor’un zorlu bir hafta geçireceğini söyleyerek sözlerini şöyle devam etti: “Hafta sonu kendi evimizde normal şartlar altında çok zorlu bir karşılaşmaya çıkmayı bekliyordum. Gelinen durum itibari ile 1461 Trabzon şampiyonluktan uzaklaşmış ve play-off’u garantilemiş olduğu için son maçlara yedek ve genç oyuncuların ağırlığında çıkacaktır. Mevcut kadroyu sakatlık veya cezalardan korumak için yapacaklar bu stratejiyi. Vanspor'umuz için süreç istediğimiz gibi olmadı malesef. Şampiyonluk umudu varken play-off potasına girmek için rakiplerin puan kaybetmesini bekler hale geldik. Böyle olunca Trabzon maçı daha stresli ve zorlu geçeceğe benziyor. Kendi taraftarımız önünde alınacak bir galibiyet her şeyi değiştirebilir. 3 puanlı sistemde nelerin olabileceğini kestirmek kolay değildir. Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. Takımımıza 1461 Tranzonspor karşısında başarılar diler ve taraftarlarımızın eskisinden daha fazla daha istekli bir şekilde stat’da yerini almasını bekliyorum.” Şeklinde konuştu.

YILMAZ: BİZE YARAYACAK OLAN TEK SONUÇ GALİBİYETTİR

Futbolcuların elinden gelen her şeyi yapmalarını söyleyen Hacı Yılmaz, “Temsilcimiz Vanspor, sahasında ligin güçlü takımlarından 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı- Siyahlıların play-off umudunu sürdürmesi için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor. Aksi takdirde yaşayacağımız puan veya puan kayıpları yüzünden play-off oynamaya biliriz. Kalan 3 maçımızı kazanıp, yine rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Tabi yarın ki maçta taraftara büyük bir görev düşüyor. Futbolcularda ellerinden gelen bütün gayreti göstermek zorundalar. Burada bize yarayacak olan tek sonuç galibiyettir. Umarım Vanspor, bu galibiyeti hak eder ve play-off umutlarını son haftalara kadar sürdürür. Daha önce elimize gelen birçok fırsatı teptik. Geçtiğimiz haftalarda oynadığımız maçlardan 6-7 puan çıkarmış olsaydık, bugün Bodrumspor kadar rahat bir şekilde play-off oynayabilirdik. Ama ben Vanspor’un bu zorlu süreci en iyi şekilde geçireceğine inanıyorum. İnşallah bütün şans faktörleri yanımızda olur ve yarın sahadan mutlu ayrılan taraf oluruz diye ümit ediyorum. Şimdiden temsilcimize başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim