ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ-MENDUH ÇALIŞKAN-  Lige fırtına gibi başlayıp bir anda galibiyet serisini mağlubiyet serisine çeviren Vanspor FK, kötü gidişatı önce deplasman, dün de evinde kazandığı maç ile geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta Kastamonuspor’dan 3 puanı 3 gülle aldığı maçın ardından grubun güçlü rakiplerinden Bayburt İ.Ö. Spor’u da 2-0 geçerek yeniden zirve mücadelesi için “Ben de varım” dedi.

Geçtiğimiz yıl çetin bir mücadele vererek TFF 2. Lige yükselen ve lige fırtına gibi başlayan Vanspor, ilk 6 haftadan sonra girdiği gerileme sürecini nihayet noktaladı. Ligin 6’ıncı haftasında başlayan kötü gidişat sonraki 6 haftada 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile sonuçlanırken Vanspor, 1’inci sıradan 8’inci sıralara kadar geriledi. Ard arda alınan mağlubiyetler sonrası hem takım hem taraftarın motivasyonu düştü. Bu süreçte zirve mücadelesi veren takımlar ile arası iyice açılan, zirveden uzaklaşan Vanspor yönetimi Sakaryaspor karşısında alınan 4-2’lik mağlubiyet sonrası Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile yollarını ayırdı. Şimşir sonrası hızlıca yeni teknik direktör arayışına başlayan takım Taner Taşkın ile anlaştı. Yeni kan ile ligde moral arayan Vanspor, geçtiğimiz hafta Kastamonuspor deplasmanında 3 gol, 3 puan ile kente döndü. Yeniden yüzleri güldüren galibiyet sonrasında taraftarı ile de barışmak isteyen Vanspor, dün kendi taraftarı önünde 3 golü iki puan ile aldı. Ligde zirve mücadelesi verdiği Bayburtspor İ.Ö. sporu yenen Vanspor, ligin ilk günlerindeki havasını yakalarken play-off hattının bir sıra altında, 6’ıncı sırada kendisine yer buldu.

EN KRİTİK MAÇLARDAN BİRİNE ÇIKTI

Bu sezonki hedefini zaman kaybetmeden 1’inci lig olarak belirleyen Vanspor, aldığı mağlubiyet ve beraberliklerin telafisini yapmya başladı. Geçtiğimiz hafta Kastamonu’dan aldığı 3 puan ile düşüşü durduran takım, dünkü Baybur maçı ile yeniden diriliş olarak yorumlanan 3 puanı sonunda aldı. Sakatlıklar, cezalar, moral bozuklukları ile haftalar boyunca toparlayamayan takım iki haftada 6 puan ile yenidne play-off mücadelesine ortak olurken, ortaya konulan futbol taraftarı da memnun etti. Maça taraftarın büyük desteği ile çıkan Vanspor, 27’de Tunç Murat Behram, 56’da Serdar Cansu’nun golleri ile galibiyeti aldı. Maç boyunca rakibe karşı üstün ve özgüveni yüksek bir oyun sergileyen takım bir çok net gol pozisyonundan ise faydalanamadı. Buna rağmen 2 gollü galibiyet taraftarı memnun etmeye yetti.

TUNÇ MURAT BEHRAM ŞOV SÜRÜYOR!

Vanspor’da yeni dönemde çıkış sürecinde Tunç Murat Behram ise adından en çok söz ettiren futbolcusu oldu. Geçtiğimiz yılki başarıda büyük katkısı bulunan ve bu yıl da ligin en çok gol atan isimlerinden birisi olan Batuhan’ın yokluğunda onu aratmayan Behram, geçtiğimiz hafta attığı 3 golden sonra bu hafta da 1 gol ile takımın galibiyetine büyük katkı sundu. Lig başladığından bu yana ilk 11’de çok yer almasa da girdiği tüm maçlara doğrudan katkı sunan ve kalitesini gösteren Behram, son haftalardaki performansı ile taraftarın da gönlünü fethetti. Pozisyonlardaki başarısı, oyunu okuması ve klas hareketleri ile takımın yeniden yükselişinde rol oynayan Behram, gol sayısını da 7’ye çıkardı.

TANER HOCA HOŞGELDİN!

Öte yandan Vanspor’da iki hafta önce göreve başlayan Taner Taşkın da dün ilk kez taraftar ile buluştu. Vanspor’un başına geçer geçmez 3 gol 3 puan ile başlayan Taşkın’ın taraftar ile ilk buluşmasında renkli görüntüler vardı. Taraftarın “Taner hoca hoş geldin” sloganı ile maç başında çağrıp alkışladığı Taner Taşkın, ikinci maçında 6 puanı alarak da lige iyi bir başlangıç yapmış oldu. Takımın başına geçer geçmez daha az süre alan Emrah Tacir ve Tunç Murat Behram’ı ilk 11’de daha çok değerlendiren Taner Taşkın bu anlamda da taraftardan tam not almış oldu.

LİGİN ZİRVESİ HATA KABUL ETMİYOR!

Vanspor iki hatfada 6 puan almasına rağmen ligin zirvesindeki takımların çetin mücadelesi ise devam ediyor. Vanspor ilk 6 haftada zirvede iken play-off hattının dışında çıktığı süreçte zirvedeki takımlar hata yapmadan yoluna devam etti. Vanspor’un ardından haftalarca zirvedeki yerini kimseye kaptırmayan Tuzlaspor, tamamlanan maçların ardından 2’inci sırada yer aldı. Bir dönemlerin önemli ismi Batuhan Karadeniz’i kadrosunda bulunduran Bandırmaspor ise 14 haftada hiç mağlubiyet almayan performansı ile ligin zirvesine yerleşti. Bu iki takımı Ankara Demirspor, Kırşehir Belediye, Kastamanuspor izledi. Aldığı 3 puan ile puanını 24’e çıkaran ve 25 puanlı Kastamonuspor’un 1 puan gerisinde 6’ıncı sırada yer alan Vanspor’un bundan sonra hiç puan kaybetmeden çıktığı maçlardan galibiyetler alması gerekiyor. Zira ilk 6 sıradaki takımın puan kaybetmemek için verdiği mücadele gözlenirken hedefi şampiyonluk olarak belirleyen Vanspor’un en kötü ihtimal ile ligi ilk 6’da bitirip 1’inci lig mücadelesinde yer alması gerekiyor.

HAFTAYA RAKİP ELAZIĞ

3 puan ile play-off hattına iyice yaklaşan Vanspor, haftaya Elazığspor ile deplasmanda karşılaşacak. 1 Aralık 2019 tarihinde Elazığ deplasmanına gidecek olan takım, geçtiğimiz yıl 1’inci ligden gelen Gakkoş’ları da yenip play-off hattına girmek için mücadele verecek. Düşme hattının hemen üstünde yer alan Elazığ’ın da puan alarak düşme hattından kurtulma hesapları yaptığı dikkate alındığında Vanspor’un motive takımlardan birisi olan Elazığ deplasmanında konsantre bir oyun ortaya koyması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim