ŞEHRİVAN HABER: MEHMET ALİ EKİNCİ-HAKİM İNALÖZ

Önceki gün Sakaryaspor’u konuk edip ligin en dişli ekiplerinden birisiyle berabere kalan ve gelecek haftalar için umut veren Vanspor’da yeni yönetim aylık değerlendirme için basın mensupları ile bir araya geldi. Hem takımın şimdiye kadar olan sürecini hem geleceğini hem de takımla ilgili yeni projeleri değerlendiren Vanspor Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz ve tüm bu çalışmalar dışında gazetecilerin de takımla ilgili sorularını cevapladı. Vanspor’un önümüzdeki günlerde tanıtılacak yeni promosyon ürünleri, seçim sonrası sözü verilen 100 bin forma kampanyası, Vanspor lansman gecesi ve bunun gibi diğer tüm etkinlik, hazırlık ve çalışmaları değerlendiren İzsiz, takımın da ayağı yere basan bir takım olması konusunda temkinli ve sağlam adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi. Takımın kendi modern tesislerinin, akademilerinin oluşturacağını söyleyen İzsiz, bunun gibi birçok çalışmanın da sezon sonuna kadar adım adım hayata geçeceğini ifade etti.

İZSİZ: TAKIMDA BİR KARDEŞLİK HUKUKU OLUŞTU

İlk olarak takımın şu anki durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İzsiz, son Sakarya maçında alınan 0-0’lık skorun ardında takımın ilk 5’te olmasının önemli olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başladı. Başkan İzsiz, “Kısa sürede olmasına rağmen oluşturulan takım bugün görünüyor ki elbette bir başarının aslında ifadesidir. İlk 5 hafta itibariyle söylüyorum. Bunun için ben hem emeği geçen bütün arkadaşlarımıza hem Servet Yenitürk’e ve de teknik direktörümüz Safet hocamıza teşekkür ediyorum. Doğrusunu isterseniz biz takımla ilk buluştuğumuzda birtakım tedirginlikleri vardı kardeşlerimizin. Ama bugün görüyoruz ki tam bir kolej takımına dönmüş, bir aile ortamı, samimi bir kardeşlik hukukuyla bütüncül olmuş bir kadro görüyoruz.”

“SAKARYASPOR BİZİM VİTRİN MAÇIMIZDI”

“Kulübümüz ile alakalı sportif manadaki başarıyı ilk 5 hafta itibariyle arkadaşlar kampa çok geç başlamamıza rağmen elhamdülillah şu an ilk 4’dün içerisinde. Namağlup bir unvanımız var, inşallah hep de böyle devam eder. Önümüzdeki çarşamba günü Turgutlu'da olacağız. Pazar günü sandıklar kendi sahamızda oynuyoruz. Öyle umut ediyorum Saffet Hocam, futbolcu kardeşlerimizle birlikte peş peşe bize inşallah iki tane galibiyet sevinci yaşatacaklar. Ben iki hafta önce Diyarbakır maçından sonra bir konuşmamda şunu söylemiştim. Bizim vitrine çıkacağımız maç Sakarya maçıdır diye. Sakarya maçının ikinci yarısındaki oyunumuz, tempomuz da gösteriyor ki takımın bir potansiyeli var.” Dedi. Geçmişinde futbolculuk olduğunu ve bu anlamda oyunu hem futbolcu hem de yönetici gözüyle izlediğini de hatırlatan İzsiz, bu anlamda teknik değerlendirmelerde de çokça yer aldığını ve bu nedenle de teknik ekiple detaylı değerlendirmeler yapıp takımın daha da güçlenmesi anlamında hazırlıklar içinde olduklarını da ifade etti.” İzsiz ayrıca takımla ilgili ayrıca: “Ama ben şunu çok açık yüreklilikle söyleyebilirim. Şu an Vanspor'un yönetimi, belki ligin takım yönetimlerinin içerisindeki en iyi yönetimdir. Bizim futbol takımımızda da teknik heyetimizle da yönetim kadromuzun olağan üstü bir uyumumuz var.” Dedi.

“BU LİGİN YILDIZ FUTBOLCULARININ EN AZ İKİ ÜÇ TANESİ VANSPOR’DAN ÇIKACAK”

İzsiz, takımın mevcut durumu ile ilgili olarak ayrıca: “Kimi kadrolar yıldızlar alırlar ama takım olamazlar. Ama kimi takımlarda da belki o gün ifade edilebilecek yıldız niteliğinde olan bir kadro olmayabilir ama zaman içerisinde fazla olur ve içlerinden yıldızlar çıkarırlar. Ben inanıyorum ki bu sezonun sonunda mevcut kadromuzda söylemle yola çıkıyorum. Bu ligin yıldız topçular, yıldız futbolcularının en az iki üç tanesinin Vanspor kendi içerisinden çıkaracak.” Dedi. İzsiz, “Biz aslında şu an nereye ne takviye yapılması gerekli biz biliyoruz arkadaşlar. Tespit ediyoruz inşallah günü gelirde kendimizi orada gördüğümüzde bunu gerçekleştirecek bir yönetim iradesi Allah'ın izniyle fazlasıyla vardır.” Dedi.

İŞTE TAKIMIN MALİ DURUMU

Ardından Vanspor’un mali durumu ile ilgili birtakım değerlendirmeler paylaşan İzsiz, “Bugüne kadar kulube, 23 Ağustos'tan bugüne kadar 4 milyon 708 küsür bin TL nakdi bir girdi var. Bununla birlikte ayni yardımlar da var, bunun içerisinde konaklama, gıda yardımı, su ve benzeri gibi yardımlar da var. Promosyon yardımları da bulunmaktadır, ayakkabı, tişört ve benzeri bir takım ayni yardımlar var. 42 kişilik bir yönetim kadromuz var. Disiplin ve denetleme kurullarımızla birlikte 55 kişiyiz. Arkadaşlar şu an yönetimimize şu ana dek birebir nakdi yardımlarda bulunan yönetici kadromuz da 17. Bir de bizim ödediğimiz kısımlar var. Nerelere ödedik bu paraları. Burada da arkadaşlar yapmış olduğumuz ödemelerin içerisinde futbolcu ödemeleri, eski borçlarımızdan kalan uyuşmazlık çözüm kurullarının ödemeleri, dosya kapamaları var, icra dosyaları var. Bunun yanında konaklama giderleri var ve de çeşitli harcamalarımız var. Totalde de baktığımızda 4 milyon 141 bin küsür lira giderimiz var. Mevcut kasamıza baktığımızda 730 küsür bin lira kasamızda nakdi paramız var.”

VANSPOR YENİ TESİSLERE KAVUŞACAK!

İzsiz takımın kurumsal bir yapıya kavuşması noktasında kendi tesislerini oluşturması konusunda da çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek: “Paylaşmak istediğim ikinci bir konumuz da çok değerli bir konu, malumunuz aslan yattığı yerden belli misali, tesislerimizin yeniden yapımı ve onarımı adına şu an bir çalışma içerisindeyiz. Yönetimimizin ilk haftasında Spor Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir önceki dönem yönetimimizin girişimde bulunduğu bizim kendilerinden 11-12 milyon TL civarında yeni tesisimizin yapılanması adına bir bütçenin taahhüdünü yani sözünü almış durumdayız. Dolayısıyla buradaki maksat şudur arkadaşlar aslında bakanlığımızın bu ifadesi yeni bir yapının yapılması ifadesinden ziyade bir onarıma yöneliktir. Fakat biz yeni bir bina yapmak istiyoruz. Kendi tesislerimizde iki tane yeni saha ihtiyacımız var. Şu an mevcutta malumunuz iki antrenman sahamızda biri küçük biri büyük olmak üzere iki antrenman sahamız var. Fakat biz bu antrenman sahalarımızı dörde çıkarmak istiyoruz ki bunların bir tanesi suni çim saha olacak. Ayrıca şu an mevcut kapalı alanımıza dokunmamak koşulu ile çünkü futbolcularımız şu an burada konaklıyorlar, yeni bir bina yapmak suretiyle hem kullanış biçimi ve hem de konforu itibariyle özel bir kapalı alan yapıyoruz. Zemin, bodrum ve de artı iki kattan oluşan toplamda 4 katlı çok estetik ve güzel bir bina yapıyoruz. Bir iki hafta içerisinde netice almak suretiyle projeyi bakanlığa sunacağız ve bakanlığa sunmamızla birlikte bu projenin Van'a kalıcı bir eser olarak bırakılması adına nasipse inşallah neticeyi bir iki ay içerisinde alacağız ve de yapımına tez zamanda başlayacağız.”

VANSPOR’A ÖZEL TASARLANAN GİYİM ÜRÜNLERİ YAKINDA TARAFTAR İLE BULUŞACAK

Takımın en önemli atılımlarından birisi olarak görülen ve taraftarla bütünleşmenin en önemli adımı olan takım ürünleri konusunda da müjdeli haberi veren İzsiz: “Kongre sürecinde dile getirmiştik, bir defa bu şehrin bütün unsurlarını, bu şehrin bütün bileşenlerini bu takımın etrafında mutlaka kenetlenmesi adına bir araya getirmemiz lazım. Bunun için de görsel tasarımlar, görsel beğeniler, görsel imajlar elbette çok değerli ve çok önemlidir. Aynı zamanda bu görseller üzerinden bir psikolojik algı da oluşturmak gerekiyor. Bunun için de yüz bin forma hedefimiz vardı. Arkadaşlar bu formalarımızın kimisi formalite niteliğinde olacaktı, kimisi günlük giyilen tişört niteliğinde olacaktı, çocuklu ve yetişkin şeklinde de ayırım yapacaktık. Bunlar tekstil ürünlerini tasarlayıp size önce sunduktan sonra beğenilerinize sunacağız. Kendi içimizde bunların daha aktif kullanmaları adına kendimiz tercihlerde bulunacağız ve bu tercihlerimizi da imalat bölümüne vermek suretiyle yaklaşık yüz bin civarında tekstil ürünümüzü inşallah çıkarmış olacağız. Bunun için şu an tasarımlarımız yapıldı. Bu ürünlerin içerisinde formu olduğu gibi günlük iyiler birer tişört, sweat, tişört ve kapşonlu tişört, kışlık ve yazlık giysiler şeklinde tasarlandı. Bunların yanında kulübümüzün logosunu taşıyacak olan botlar, kramponlar ve benzeri birtakım ürünlerimiz de tasarlandı.”

İLK ÜRÜNLER İSTANBUL’DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

“Bunların ilk üretimlerini pazara çıkaracağımız tarih Ayın 9'unda İstanbul'da Esenyurt Meydanı'nda il derneklerinin organize ettiği, bizim de Van derneklerimizle birlikte Van Store’ni açacağımız ve Van Spor Gecesi'ni de ayrıca aynı meydanda yapacağımız, hedefinde de 20-30 bin parçayı satmak olan bir organizasyonla startını ilkin ayın 9'unda veriyoruz. Malumunuz bizim Esenyurt’ta yaklaşık 90 bin Vanlı nüfusumuz var. Bizim, Van Gölü havzası diye ifade ettiğimiz özellikle yakın çevremizdeki bütün şehirlerdeki hemşerilerimiz de kendilerini elbette birer fahri Vanlı olarak görüyorlar ve dolayısıyla da Ağrısı, Muş’u, Bitlis’i, Siirt’i, Şırnak’ı, Hakkari’si Van’ı toplamda yaklaşık 200 bin nüfus var Esenyurt'ta. Dolayısıyla biz yaklaşık 25-30 bin ürünün satışının orada gerçekleşeceğini öngörüyoruz.”

“TARAFLAR İLE UYUMUMUZ İYİ”

Taraftarın takıma olan ilgisi ve desteğini de değerlendiren İzsiz, “Taraftarımız ile ilişkilerimiz ve destekleri de güzel. Şu an biz isterdik ki dün tribünde olur ya da her takım istediği gibi, her yönetimin istediği gibi biz de istiyoruz. Ama daha sezonun başındayız ve belki de takımın bu 5 haftalık performansının çok kişiyi belki de bu kadar beklemiyordu ya da en azından böylesi bir neticenin olabileceğini biz de yönetim olarak itiraf edelim çok da beklemiyorduk. Dün özellikle ikinci yarıyla birlikte ikinci yarıdan bahsediyorum özellikle dünkü karşılaşmadan baktı ki bizim takımımız yavaş yavaş arzulanan seviyeye geliyor. Dolayısıyla biraz daha teknik ve biraz daha nokta müdahalelerle bu takımı biz ligin sonunda iyi yerde görmek istiyoruz. Dolayısıyla bizim taraftarımız da çok güzel bir uyumumuz var.”

VANSPOR KENDİ AKADEMİSİNİ KURACAK

“Eksiğimiz olmayacak mı? Tabii ki olacak arkadaşlar. Biz insanız, kim kusursuz ki? Ama günün sonunda yine ilk hedefimizi söyledik; bir Borçsuz, iki mali bir disiplin, üç kurumsal bir hafıza, dört yenilenmiş tesis. Servet Yenitürk ve arkadaşlarımızın bu konuda girişimleri olmuş, biz neticesini getireceğiz, kulübümüze ayrıca demirbaş bağlamında yeni vasıtalar almak istiyoruz. Çünkü Vanspor'un imajı çok kıymetli arkadaşlar. Otobüs almak istiyoruz mesela. Kendi otobüsümüz almak istiyoruz. Sonuçta bütün bunlar geleceğin yarını diyebileceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek adına da ayrıca altyapımızı oluşturacağız ve çevremizden, çevre şehirlerimizden, Van'ın merkezinden Vanspor akademik futbol okullarını açacağız inşallah. Hedeflerimiz günün sonunda yıl sonu itibariyle budur.” Dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ONURSAL BAŞKANLARIMIZ DA AÇIKLAYACAĞIZ

Vanspor ile ilgili atılacak diğer adımlar, yapılması gerekenlerin gazeteciler tarafından önerilmesi üzerine de konuşan İzsiz, “Vanlıların söylemiyle daha tazeyiz. Yavaş yavaş geziyoruz Allah'ın izniyle elbirliğiyle eski yönetimimiz ile yeni yönetim. Bizler şehrimizin bütün unsurlarıyla arkadaşlar. Biz bu şehrin tüm unsurlarını bu hadiseye dahil edeceğiz inşallah. Mesela önümüzdeki aylarda onursal üye onursal başkanlarımız da sizin huzurunuzda olacağız burada. Yani bu şehirde geçmişi itibariyle ama ticari ama siyasi ama sosyal manada ama politik manada arkadaşlar ama bürokrasi manasında iz bırakmış olan büyüklerimizi Vanspor'un onursal başkanları sıfatıyla büyüklerimizin ellerinden öpüp onlara hadiseye dahil edeceğiz ve hanım kardeşlerimizden oluşan Vanspor’un farklı aktivitelerin olabileceği türlü kermesler yapacağız, organizasyonlar yapacağız.”

Editör: TE Bilisim