ŞEHRİVAN HABER: M. ALİ EKİNCİ-ORHAN SAĞLAM

Van’ın tek profesyonel takımı olan Vanspor Futbol Kulübü, bir üst lige çıkamasa da sezon başında konulan hedefin üstünde tamamlasa da yönetim krizi bir kez daha patlak verdi. Sezonun sona ermesi sonrası başkan Mehmet Avcı ve Akın Dinçer’in görev bırakması sonrası başlayan yeni kongre süreci başladı. Yeni sezona hazırlanan Vanspor’da dün gerçekleştirilen olağan genel kurul geçtiğimiz yıllarda yaşandığı gibi yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ağustos’a ertelendi. Vanspor’un durumu merak konusu olurken, mevcut başkan Yavuz Kuşan da kongre sonrası çarpıcı açıklamalarda bulunurken mevcut süreçteki ilgisizlik ve alakasızlığa sitem etti. Kentteki mülki amir, yerel yöneticiler, siyasiler ve kuruluşların Vanspor konusunda tepkisiz kaldığını, sorumluluktan kaçtığını söyleyen Kuşan, Başkan Kuşan, “Vanspor’un 2. ligden 1. lige çıkmasını istiyorsanız bu işe ciddi bir şekilde sarılmanız gerekiyor. Yine söylüyorum. Biz asla Vanspor’u yalnız bırakmayacağız. İyi bir aday bulacağız ama çıkmazsa da vallahi Vanspor’u yerlerde süründürmeyeceğiz” dedi.

VANSPOR BAŞKANINI SEÇEMEDİ

Önceki Başkan Mehmet Avcı ve asbaşkan Akın Dinçer’in ayrılık kararı sonrası 20 Temmuz 2022 tarihini olağan kongre tarihi olarak açıklayan Vanspor FK yönetim kurulu, haftalardır beklenilen kongre dün itibariyle gerçekleştirdi. İstifalar sonrası görevi başkan olarak devralan Yavuz Kuşan ve asbaşkan Yunus Emre Aykaç tüm hazırlıkları tamamlarken, dün itibariyle Van YYÜ’de olağan kongre toplandı. 250’yi aşkın üyesi bulunan Vanspor’da beklenen çoğunluk sağlanamazken olağan kongre 1 Ağustos 2022 tarihine ertelendi. Çoğunluğun aranmayacağı kongrede Vanspor yeni başkanını seçmek üzere bir kez daha toplanmaya hazırlanırken Vanspor’da bir kez daha sahiplenme ve yönetim krizi baş gösterdi. İlgisizliğe tepki gösteren başkan Kuşan, güçlü bir yönetim için arayışlarının sürdüğünü söylerken, kimse sahip çıkmasa bile takımı yüz üstü bırakmayacakları mesajını verdi.

KUŞAN’DAN VANSPOR İÇİN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Vanspor’un mevcut durumundan söz eden Vanspor Başkanı Yavuz Kuşan, “Yeni getirdiğimiz transferler ayın 15’inden itibaren kampa girmiş bulunmaktadırlar. Başkanlık görevimde yani 25 günlük sürede Vanspor’u yalnızlaştırmadık ve köreltmedik. Elimizden geldiği kadar sezona hazır hale getirdik. Şu anda Vanspor’un ve sporcuların hiçbir sıkıntısı yok, kamplarına devam ediyorlar ve Ağustos’un 3’ünde de Ankara Kızılcahamam’da kampa girecekler. Buraya kadar herhangi bir sorun ve sıkıntımız yok. Ancak sizlerle paylaşmak istediğim konular var. Servet Yenitürk, Vanspor’u 3. ligden 2. lige çıkardı. Elinden geleni yaptı ve bir hedefe ulaştı. Severiz ya da sevmeyiz fakat gittikten sonra en güzeli teşekkür edip göndermekti. Akabinde Seyithan Bey geldi, gittikten sonra yine bize yakışan Allah razı olsun deyip göndermekti.” Şeklinde konuştu.

“KENTTE KİMSE VANSPOR’U SAHİPLENMİYOR”

Eski başkan Mehmet Avcı’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuşan, şunları söyledi: “Mehmet Bey geldi ve kentte farklı bir oluştu. Ancak bazı sorunlardan dolayı bırakmak zorunda kaldı, bize düşen tekrar Allah razı olsun demekti. 20 gündür ben basına hiçbir açıklama yapmadım. Sebebi de şuydu; Van’ın içerisinde Vanspor’u taçlandıracak bir aday gelir, şahlandırır ve herkesi bu sıkıntıdan kurtarır diye bekledim. Malum her sene bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bir arkadaşımızın ismi anıldı, 50 milyon ile gelecek denildi. Ben de arkadaşla irtibata geçtim ve ‘50 milyon istemiyoruz, 3-5 milyon getir Vanspor’un hesabına at, yönetimini kur’ dedim. Baktı ki çok ciddiyim, dönüş yapmadı bana. Van’da aklınıza gelecek iş insanları olsun, kanaat önderleri olsun, herkese Vanspor Kulüp Başkanlığı teklifinde bulundum ama maalesef hiç kimse yanaşmadı.”

“VANSPOR’A KİMSE ADAY OLMUYOR”

Vanpsor’a kimsenin aday olmadığını belirten Kuşan, “Hangi dernek kuruluşlarına bakarsanız bakın her birinin 10-15 adayı var ama 91 yıllık geçmişi olan Vanspor’a maalesef aday bulamıyorsunuz. Buraya gelen emek veren, maddi konuda destek veren ve her giden insana küfredersek vallahi kimse gelmez. Çünkü adam, ‘Ben geleyim ama yarın öbür gün ne şeref kalacak ben de ne haysiyet, ben paramla niye rezil’ olayım diyor. Basındaki arkadaşlar Van’ın geleceğini düşünmek zorundalar. Van’ın daha iyi bir yere gelmesi için onlar olmazsa olmaz ama basındaki arkadaşlar da, bir kısmını tenzih ediyorum, her seferinde insanları yerden yere vururlarsa bu iş vallahi gitmez. Akın Dinçer Ankara’da işini gücünü bırakmış ve Vanspor’u sahiplenmiş, AS Başkan olmuş, elinden gelen bütün gayreti sarf etmiş. 6 ay öncesinde bana ‘Yavuz Başkan yapamayacağım ve çekileceğim’ dedi. Israrımıza rağmen sağ olsun kaldı.

Akın Dinçer ilk günden beri hep yanımızda, bugün yine yanımızda. Bunun yanında başka arkadaşlarımız da yine aynı öyle. Bu samimi insanların yapmış olduğu çalışmalara niye gölge düşürelim?” Diye ekledi.

VANSPOR’UN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Sosyal medyadan eleştirilerde bulunanlara cevap veren Kuşan, şunları kaydetti: “Bizi eleştireceğinize bir gün valiye, belediye başkanlarına, iş insanlarına ne yapıyorsunuz diye sordunuz mu? Biz korkudan evimize gidemiyoruz. Benim bir ailem, evlatlarım var. Ben bunların yüzüne bakamıyorum. Bunlar sadece şov yapma peşindeler. İşte bu art niyetlilerin yüzünden maalesef bugün aday bulamıyoruz. Bizim kime minnetimiz var? 20 yıldır siyasetin içerisindeyim kendime laf getirmedim, 20 gün içinde benim anama, eşime niye küfrediyorsunuz? Kimin haddinedir? Ben bunlara müsaade etmem. Eğer Vanspor’un bir yerlere gelmesini istiyorsanız benden önce mülki amirleri çağıracaksınız. Gelin bu işe el atın diyeceksiniz. Ben bazı oda başkanlarını arıyorum, adamlar korkudan telefonlarımı açmıyor. Vanspor 1. lige çıktıktan sonra neler yapılacağını, kente nasıl bir reklam getireceğini, nasıl bir katkı sağlayacağını düşünemiyorlar. Ama herkes başka şeylerin peşine düşmüş”

BAŞKAN KUŞAN’DAN VALİYE TAKIMA DESTEK ÇAĞRISI!

Vanspor’un en son maçında 15 bin insan geldiğini hatırlatan Kuşan, buna rağmen herkesin kör, sağır, dilsiz olduğunu söyledi. Başkan Kuşan, şöyle devam etti: “Eleştirilerinizin bir tahammül seviyesi olsun. Bizi de düşünün. Eşimiz var, çocuklarımız var. Ben günün sonunda hırsız damgası yiyerek niye karşılarına çıkayım? Bugün bu işi bıraksak başımıza ne gelecek diye korkuyoruz. Başka yerlere bakın, başka şehirlere bakın adamların nüfusu Van’ın üçte biri bile değil ama bunlara verilen bağışların haddi hesabı yok. Biz elbette kimseden para istemiyoruz, biz sadece diyoruz ki bize bir tane baba lazım. Valinin babalık yapması lazım.”

“BU SÜRECİ BIRAKMAYIN”

Bugün hâlâ bir adayın bile olmadığını ifade eden Kuşan, “25-30 insana adaylık teklifte bulundum ama yok. O zaman bırakın hevesimizi kırmayın ve bize destek olun. Eğer ciddi bir destek olursa işin altına değil elimizi gövdemizi koyacağız ve canımızı vereceğiz. Eğer ben oda başkanlarından, iş insanlarından, mülki amirlerden, belediye başkanlarından herhangi bir destek alamazsam, ben asla bu işin içerisine giremem çünkü size ihanet etmiş olacağım. Bunları nereden vuralım nereden ezelim hesabına girmişler. Basın olmazsa biz bu işi yürütemeyiz. Bugün burada konuşmamızın sebebi de basın aracılığıyla sesimizin birilerine ulaşması. Sizden istirhamım şudur; Allah rızası için bu süreci bırakmayın. Bu süreçte kimsenin itibarını yerden yere vurmayalım.” Şeklinde konuştu.

KUŞAN: VANSPOR’A SAHİP ÇIKALIM’ DİYE BİR HASHTAG AÇALIM

Kuşan, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Taraftarlardan istirhamım bugünden sonra Twitter’da ‘Vanspor’a Sahip Çıkalım’ diye bir hashtag açalım. Bütün çevreye yayalım. Herkes yazsın ama olumlu yazalım. Herkesi desteğe davet edelim. Vanspor’un 2. ligden 1. lige çıkmasını istiyorsanız bu işe ciddi bir şekilde sarılmanız gerekiyor. Yine söylüyorum. Biz asla Vanspor’u yalnız bırakmayacağız. İyi bir aday bulacağız ama çıkmazsa da vallahi Vanspor’u yerlerde süründürmeyeceğiz. Ne gerekirse yapacağız. Kentin ne milletvekilleri ne de oda başkanları takımı sahiplenmiyor. Biz göreve geldiğimizde bile hayırlı olsun bile demediler. Burası babamızın şirketi değil, hepimizin sahiplenmesi lazım.”

Editör: TE Bilisim