ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-UĞURCAN DEMİR

TFF 2. Lig, Kırmızı Grup’ta yer alan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü, haftasonu evinde oynanan maçta Niğde Anadolu FK’yı 4-2 ile geçti fakat galibiyete sevinemedi. Son maçta kendi galibiyeti kadar Bayburt ÖİS’nin alacağı sonucu da yakından takip eden Vanspor’da, Bayburt ÖİS’nin kazanması ile hayaller suya düştü. İki takım da 66 puan ile ligi tamamlamasına rağmen hem normal hem ikili averajda rakibinin altında yer alan Vanspor taraftarın büyük destek gösterdiği maçta ligi büyük bir üzüntü ile tamamladı. Sezona büyük krizlerin gölgesinde başlayıp yeni yönetiminin enerjisi ve sinerjisi ile bomba gibi giren, sezon içerisinde de kritik süreçler yaşayan Vanspor’da 1’inci lig defterinin kapanması hem yönetimi hem de taraftarı derinden üzdü. Takımı fesholmak üzere iken devralıp önemli bir yere taşıyan yönetim kurulu başkanı Mehmet Avcı ve ekibi de taraftar da son maçın ardından takımı alkışlarla uğurlarken, Vanspor’un gelecek yıllarda büyük bir kurumsallık ile yoluna devam edeceğini söyledi.

4 GOLLÜ GALİBİYET YETMEDİ

Vanspor sezonun son maçında evinde Niğde Anadolu FK ile karşılaştı. Düşmeyi garantileyen rakibi ile oynadığı maçta hem galibiyet arayan hem de Bayburt ÖİS maçını takip eden Vanspor, rahat bir maç ortaya koydu. İlk yarıyı 3-0 önde kapatan, ikinci yarıda da rahat bir oyun ortaya koyup 4-0’ı yakalayan Vanspor, bu dakikadan sonra Bayburt maçından gelecek haberi bekledi. Son anlara kadar rakibinden gelen habere odaklanan temsilcimiz, 1 puanın bile yettiği süreçte istediği haberi alamadı. Maçın son anlarında Niğde 2 gol atarak maça hareketlilik getirse de Vanspor rahat maçı kazanmayı bildi fakat galibiyete sevinemedi. Maç sonunda Bayburt ÖİS’nin kazandığı haberini alan futbolcular büyük üzüntü yaşarken, taraftar da futbolcular da adeta yıkıldı.

KAPTAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Maçın ardından stat adeta sessizliğe bürünürken taraftarı takımına, teknik heyete ve yönetimine sahip çıktı. Taraftar grupları maçın ardından kaptan Barış Gök’ü tribüne çağırırken kaptan ağlayarak tribünlere gitti. Uzun bir süre gözyaşlarına hakim olamayan Gök, tüm taraftarlardan adeta özür dileyerek stadyumu terk etti. Gök’e takım arkadaşları da eşlik ederken taraftar takıma “En büyük Allah’a emanet olun” sloganları ile takımı uğurladı. Play-off şokunu bir türlü atlatamayan futbolcular ve yönetimin sahayı uzun bir süre terketmezken yöneticiler de maçın ardından kaçan fırsatın üzüntüsünü yaşadı. 66 puan almasına ve büyük krizlerden çıkmasına rağmen 1’inci lig fırsatını kaçıran takımın geleceğinin de merak konusu olduğu süreçte Başkan Mehmet avcı beraberindeki yöneticiler ile birlikte sezonun değerlendirmesini ve gelecek sürecin planlaması hakkında merak edilen soruları cevapladı.

TARİHİN EN İLGİNÇ SEZONU YAŞANDI

Öte yandan Vanspor FK’da kaçan galibiyet kadar takımın bir yıllık süreci de dikkat çekti. Önceki dönem Servet Yenitürk başkanlığında defalarca kongre yapılmasına rağmen yönetimi seçilmeyen Vanspor, sezon başlamadan birkaç hafta önce sahipsizlik nedeniyle feshedilme kararlarını bile tartıştı. Tam kapıya kilit vurulup takım ligden çekilecekken çoğunluğu İstanbul ve Ankara’da çalışan iş insanlarının dahil olmasıyla Vanspor’da yeni bir yönetim oluştu. Güçlü bir yönetim ile takım sezon başlamasına rağmen kriz ortamından alınıp lige adapte olacak bir noktaya taşındı. Yönetim ve ekonomik krizler hızla aşılırken sponsorluklar ve anlaşmalar ile takım sezonun en motive takımlarından birisi olarak yarışa dahil oldu. Vanspor lige iyi başlayıp liderlik koltuğunda bile uzun süre otururken sezon içinde alınan 5-0’lık Bayburt, 3-0’lık Sivasspor yenilgileri ile Erhan Altun döneminde kaybedilen Etimesgut ve Soma maçları takımın play-off şansını kaçırmasında akılda kalan en önemli maçlar oldu. Buna rağmen sezon başında tüm kesimlerin kesin olarak ligden düşeceği gözüyle baktığı Vanspor, sezonun en flaş ve en çok konuşulan takımlarından birisi olarak ligi tamamladı.

Editör: TE Bilisim