Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş  maçında taraftarın tepkisi üzerine oyundan çıkmak isteyen Emmanuel Emenike'ye  Beşiktaş stoperlerini arkasına alacak en önemli oyuncu olduğu için görev  verdiğini, düşündükleri şekilde pozisyona giren Nijeryalı futbolcunun bunu  değerlendiremediğini söyledi.

Kartal, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, taraftarların  tepki gösterdiği Emenike'yi oynatmasıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Emenike bizim oyuncumuz, her maç Sow'u, Webo'yu mu oynatacağız?  Emenike çok teknik bir oyuncu. İlk yarı 3 tane net pozisyon var. Emenike'nin  zorlamasıyla, baskılarıyla o pozisyonlara girdik. Son Club Brugge maçında  Beşiktaş'ın yediği gollere bakın, defansın stoperlerin arkasına atılan toplarla  oldu. Rakibin stoperlerini arkasına alacak en önemli oyuncu oyuncu Emenike,  ikinci yarıda Sow. Biz de bunu denedik, bunu kullanmak istedik. Fırsat da buldu,  düşündüğümüz de oldu ama değerlendiremedi. O da ister gol atmak."

Taraftarların biraz daha hoşgörülü olması, futbolcular ve takıma sahip  çıkması, inanması gerektiğini anlatan İsmail Kartal, şöyle devam etti:

"Emenike de çok şeyler yapmak istiyor. Böyle tepki olduğunda bu sefer  yapabileceğini de yapamaz. Devre arası çok üzgündü. Baktım bu şartlarda bize bir  şey veremeyecek. Daha moralli, zihinsel olarak daha hazır olan Webo'yu aldım, hiç  olmazsa Emenike'yi daha fazla yıpratmayalım dedik. İkinci yarı başladı, Kuyt  sakatlandı. Buna rağmen şükürler olsun, Allah yardım etti ve kazandık. Oyunun  genelinde planlarımız tuttu. Zaman zaman onlar da pas yaparak bizi kırdılar ama  istatistiklere baktım ikiye katlamışız."

Editör: TE Bilisim