ŞEHRİVAN HABER - Vanspor Futbol Kulübü yarın 4. kez Olağan Kongreye gidecek. Daha önce yapılan 3 kongreden aday çıkmadığı için Vanspor yönetimi bir türlü belirlenemezken takımın bir kez daha seçim olmaması sonrası feshedileceği ile ilgili açıklamalardan sonra başkan Servet Yenitürk bir kez daha elini taşın altına koyma kararı aldı..

Yarın yapılacak kongre öncesinde görevinden istifa eden Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüpteki son gelişmeler hakkında bilgiler veren Yenitürk adaylığıyla ilgili de açıklamalar yaptı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Vanspor Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater, toplantının amacı hakkında bilgiler verdi. Polater şöyle konuştu: 

Geçen hafta yapmış olduğumuz kongre sonrası Vanlılara bir çağrıda bulunduk. Tüm kesimlerin duyarlı olması ve Vanspor’a sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik. Bu noktada çok sayıda isim ile görüştük ve Vanspor için destek talebinde bulunduk. Çok sayıda isim ile görüştük ancak net bir şey alamadık. Bundan dolayı da Servet Başkanımız ile görüştük. Başkanımız Vanspor için her şeyi yapmaya hazır olduğunu aktardı. Bu nedenle bugün bir basın toplantısı düzenledik. Vanspor’un kapanmaması için destek veren ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Şunu belirtmek isterim ki inşallah kulübümüz kapanmayacak. Bunun müjdesini vermek isterim. Bunun dışındaki tüm konulularla ilgili Servet Başkanımız açıklamalarda bulunacak.

BİR ÇOK KESİMİN DESTEĞİ İSTENDİ

Toplantıda konuşan Yenitürk, “Biz bilindiği üzere yönetimden istifa ettik. Aday olmadık, bugün de aday olmayacağız. Ancak her zaman Vanspor’un destekçisiyiz. Kim aday olur ve yönetime girer biz kendilerini destekleyeceğiz. Bu süreçte Vanspor için ciddi destekler oldu. Vanspor’a sahip çıkılması ve kulübün kapanmaması için çağrı yapan herekse teşekkür ederiz. Özellikle Burhan Kayatürk’ün desteği ve görüşmeleri çok önemlidir. Ben başta Sayın Kayatürk olmak üzere tüm herkese yine tek kalmamız durumunda Vanspor’u devam ettiremeyeceğimizi aktardım. Van’ın yanı sıra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm herkesin desteğini istedik.” Dedi.

HANGİ İSİMLER İLE GÖRÜŞME YAPILDI

Görüşme yaptıkları isimlerle ilgili bilgiler veren Başkan Yenitürk şunları söyledi: “Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, İkram Dinçer beyin oğlu Akın Dinç, Kimlik Mağazası ortaklarından Nasır Çetin Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı. Bu arkadaşlar ile bir görüşme yaptık ve olumlu bir görüşme oldu. Vanspor’un kapanmaması için nasıl bir çalışma yapabiliriz derken, kongrenin ertelenmesi konusunda bir görüşme yaptık. Bu konuyu Dernekler Masası ve Vali Bey ile görüştük. Ancak kongrenin kesinlikle ertelenemeyeceği bize iletildi. Bizde bu konuyu yeniden masaya yatırdık. Bir şekilde erteleme durumumuz olsa bile takımın ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacağı ortaya çıktı.”

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Vanspor’un düştüğü durum nedeniyle yeniden aday olduğunu açıklayan Yenitürk, “Durum bu olurken bizde yeniden aday olma kararı aldık. Yarın yapılacak olan kongreye yeniden adayız. Ancak Pazartesi günü yeniden olağanüstü kongre kararı alacağız. Ardından görüşme yaptığımız ve bir araya geldiğimiz arkadaşlar bir yönetim kurulu oluşturacak. Bu süreçte de Vanspor için transferler yapılacak ve Erzurum kampına gideceğiz. Burada takımımızın yüzde 70’ni kurmak istiyoruz. Tüm bu yaşanan sorunlardan sonra takımın durumu bu sene ne olur, ne olmaz, gurubumuzdaki takımların durumu nedir ne olacak bunu şimdi söylemek doğru değil. Bu sene için şampiyonluk sözü vermemiz çok zor. Ancak bir araya geldiğimiz ve yönetimde yer alacak olan arkadaşlar ile elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız. Bunun bir örneği geçen sene Eyüpspor’da yaşandı. İnşallah yönetimimiz daim olur ve güçlü bir yönetim olursa bizde yolumuza devam edebiliriz.” Şeklinde konuştu.

“TAKIMLARA BELEDİYELER DESTEK VERİYOR”

TFF 2. Lig’deki tüm gruplarda yer alan takımlara belediyelerin destek verdiğini belirten Yenitürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepinizin bildiği üzere; Hep Kırımız hem de Beyaz Grupta yer alan takımların tamamı belediye tarafından desteklenmektedir. İsimlerinde belediye olmamasına rağmen belediyenin destekleri oluyor. Vanspor Vanlıların ve Van’ın ise belediyelerin desteklerinin olması gerekiyor. Vali Bey ve belediye Vanspor’u desteklemelidir. Şunu bir kez daha söylüyorum. Bir yönetim kurulacaksa burada belediyeden bir isim olmalıdır. Geçen sene Play-Off oynadığımız Sakaryaspor’a belediye 20 milyon destek verdi. İş adamları 25 milyon destek verdi. Tüm destekler ile 60 milyonluk bir bütçe ile Play-Off oynadılar. Tüm belediyeler ve şehirler bu desteği yaptı.”

YENİTÜRK: VALİ BEYDEN FEDAKARLIK BEKLİYORUZ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in destek çağrısına cevap veren Yenitürk, destek talebinde bulundu. Başkan Yenitürk, “Sayın Valimiz Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı. Bende bir çağrıda bulunuyorum Sayın Valimize. Biz geçici Yönetim olarak 1-2 milyon TL destek olacağız. Ancak Belediyenin de bu desteği vermesi gerekmektedir. Transfer ve peşinatlar için desteğe ihtiyacımız var. Belediye bu desteği konusunda olumsuz bir yanıt aldık. Ancak Vanspor’un hazır olabilmesi ve fedakarlığın yapılması için Sayın Valimizden ve belediyeden destek bekliyoruz. Bizim talebimiz bu yöndedir.” İfadelerini kullandı.

“YENİDEN FEDAKARLIK YAPIYORUZ”

Taraftarlarımıza sesleniyorum. Bizim başkan olmak için bir senaryoya ihtiyacımız yok. Aday olsak çıkar açık bir şekilde aday olurduk. Yaşadığımız durumlardan aday olamayacağımızı daha önce açıklamıştık. Bu da maddi durumla alakalı bir durumda. Ancak biz Vanspor’a sahip çıkmak adına yeniden bir fedakârlık yapıyoruz. Yine Vanspor’a sahip çıkıyoruz. Olağan kongre sonra yeniden yapılacak olan olağanüstü kongreye aday olmayacağım. 15 gün sonra yeniden yapılacak olan kongrede yeni bir yönetim seçilecek. Biz burada yönetimde yer alır mıyız, almaz mıyız o dönemde bakacağız.”

Editör: TE Bilisim