UEFA Disiplin Kurulu'ndaki savunmasında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sorduğu sorularla duruşmaya damga vurdu. F.Bahçe'nin cezalandırılmasını isteyen UEFA müfettişinin CAS davasının çekilmesi ile ilgili görüşüne Yıldırım, "Neden çektiğimizi git Platini'ye sor" karşılığını verdi.

SORULARA VEZAP ALAMADI

Habertürk'ün haberine göre; UEFA'daki duruşmada Başkan Aziz Yıldırım herkesin içinde, raporu hazırlayan UEFA Disiplin Müfettişi Palacios'a birbirinden sert sorular sordu ancak hiçbirine de cevap alamadı.

İŞTE YILDIRIM'IN SORDUĞU SORULAR;

* Siz, 'Özel Yetkili Mahkemeler Türkiye'de kaldırılsın' diye parlamentolarınızda, komisyonlarınızda Türkiye'ye akıl ve görüş bildirmenize rağmen şimdi hangi gerekçeyle ülkemizde kaldırılan Özel Yetkili Mahkeme kararlarını esas alıyorsunuz?

* Raporunda belirtilen şike ve teşvik iddialarına dair bana bir tek somut delil göster, savunmayı bırakıp gideceğim.

* CAS davasını çektiğimiz için cezamızın ağırlaştırılmasını talep ediyorsun? CAS davasını neden çektiğimizi git UEFA Başkanı Platini'ye sor.

* 58. madde değiştirilerek Fenerbahçe'ye menfaat sağlandığını söylüyorsun. Dersine iyi çalışmamışsın. 58. maddenin değiştirilmesine tek karşı çıkan kişinin ben olduğumu dahi bilmiyorsun.

* Rapounda bana örgüt lideri olduğum için ceza verilmesi gerektiğini iddia ediyorsun. Bu iddianı sadece Özel Yetkili Mahkeme'nin delillerine ve kararlarına dayandırıyorsun. Peki bu örgüt suçlamasıyla ilgili karar Yargıtay'da bozulduğu takdirde yazdığın bu rapor ne olacak? Sadece kesinleşmemiş bir yargı kararına dayanarak yapılan bu disiplin yargılaması UEFA sulh ve esaslarına uygun mudur? Ya da benzer davalarda yerel mahkemelerin ceza kararlarının kesinleşmesi beklenirken bu uygulamayı Fenerbahçe ve bizler için neden göz ardı ediyorsun? Bu acelenin gerekçesi nedir?

* Raporda yer alan ve nedeni tarafımızca bilinmeyen bir şekilde değiştirilen ilk disiplin müfettişi David Casserly'nin 18 Haziran 2012 tarihli yazısıyla bu rapor arasındaki temel farklılıkların sebebi nedir? Ben ve yöneticilerimiz tutukluyken dahi Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını uygun gören ve sadece Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararlarını esas alan bu görüş neden ve niçin bir kaç ayda değişti? Bunu açıklamak zorundasın.

* Bizim şike yaptığımızı iddia ediyorsun. Raporunda şike yapıldığı iddia edilen maçları bile yalnış yazıyorsun.

* Siz, Fenerbahçe'yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir spor kulübünü böyle gayrı ciddi iddialar içeren bir raporla yargılayamazsınız.

* Bu rapor sana birileri tarafından yazdırılmış. Raporunla ilgili sana sorulan sorulara cevap dahi veremiyorsun. O halde bu raporun altına neden imza attın?

Editör: TE Bilisim