Yıldız erkekler grekoromende Türkiye şampiyonu olan Samet Güzel, "Hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonu olup, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak" derken, Baba Mehmet Güzel ise "Samet gençler için idol oldu. Malatya'da Samet'in arkasından birçok çocuk gelecek" dedi.

 

Yıldız erkekler grekoromen güreşte 76 kiloda Türkiye şampiyonu olan 16 yaşındaki Samet Güzel, ağustos ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda da şampiyon olmayı hedefliyor.

 Elazığ'da nisan ayında gerçekleştirilen Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda 76 kiloda şampiyon olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Samet Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş antrenörü babasının küçük yaştan itibaren kendisini idman yaptıkları salonu götürmesiyle bu spora başladığını belirterek, "Babam ilk başta beni turnuvalara göndermedi. Babamı zorla ikna ettim. Orada derece yaptığımı görünce, antrenmanları biraz daha çoğalttık" diye konuştu. Yaşadığı kötü sakatlığa rağmen 25-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını ifade eden Samet, "Avrupa Şampiyonası'na katılamadığım için üzgünüm. Sakatlığımın geçmesinin ardından Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Allah nasip ederse, birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Samet Güzel, Hamza Yerlikaya ve Rıza Kayaalp'i örnek aldığını dile getirerek, "Rol modelim Rıza Kayaalp ve Hamza Yerlikaya. Hedeflerim ise dünya ve olimpiyat şampiyonu olup, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak" diye konuştu.

 

"SAMET GENÇLER İÇİN BİR İDOL OLDU"

Samet Güzel'in babası Mehmet Güzel de 15 yıllık güreş hayatının ardından Malatya'da 20 yıldır gençlere ata sporunu sevdirmeye çalıştığını söyledi. Türkiye'deki diğer büyük kulüplerin aksine burada kısıtlı imkanlarla şampiyon güreşçiler çıkarmanın mücadelesini verdiklerini anlatan Mehmet Güzel, şunları kaydetti: "İnsanlar, 'Türkiye şampiyonu olmak için büyük kulüplere gitmemiz lazım' diyor ama böyle olmadığını, diğer güreş hocası arkadaşlarımla ispatladık. Oğlum, 76 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Bu şampiyonluk çalıştırdığımız öğrencilerin de önünü açtı. 'Biz buradan Türkiye şampiyonu çıkamıyoruz, bizi büyük kulübe gönder' diyen sporcular, Samet'in başarısından sonra çalışılınca olduğunu gördüler ve daha çok çalışmaya başladılar. Samet gençler için bir idol oldu. Samet'in şampiyonluğundan sonra Malatya'da onun arkasından birçok çocuk gelecek."

 

Samet Güzel'in bu başarılarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne transfer olduğunu belirten baba Güzel, "Ben de bir güreş antrenörü olarak Samet ile gurur duyuyorum. Samet beni de geçti" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim