Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen etkinlikte iPhone 14 modellerini tanıtan Apple, iOS 16'yı ise 12 Eylül'den itibaren desteklenen telefonlar için kullanıma sunmuştu. iPhone 14 modellerinde yaşanan birçok sorun nedeniyle Apple, geçtiğimiz haftalarda ise iOS 16.1 güncellemesini yayınlayarak sorunları çözmüştü. Daha sonra ortaya çıkan hatalar ise iOS 16.1.1 güncellemesi ile giderildi.

Şimdi de iOS 16.1.2 güncellemesi yayınlandı

Apple, iPhone kullanıcılarının yaşadığı bazı sorunları çözen iOS 16.1.2 güncellemesini kullanıma sundu. Küçük bir yazılım güncellemesi olarak nitelendirilen iOS sürümü, 263.1 MB boyuta sahip. Güncelleme ile birlikte, iPhone modelleri kablosuz operatörlerle daha uyumlu bir şekilde çalışacak.

İOS 16 İLE İPHONE'LARA GELECEK YENİLİKLERİ
Apple'ın iOS işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü, önemli geliştirmeler içeriyor.

YENİ KİLİT EKRANI

iPhone ekranlarında artık iOS 16 ile birlikte kilit ekranı değişiyor. İlk olarak duvar kağıdınızda derinlik modu olacak. Bu özellikle birlikte, duvar kağıdınızda bir yüz veya kişi varsa, saat gibi yazıların önünde yer alacak. Öte yandan kullanıcılar, artık kilit ekranına widget ekleyebilecek. Bu widget’lar arasında takvim uygulaması, hava durumu ve yapılacaklar listesi gibi seçenekler de var.

YENİLENEN MESAJLAR UYGULAMASI

iOS 16 güncellemesi ile birlikte, Mesajlar uygulaması da tamamen yenileniyor. Mesajlar uygulamasında artık gönderilmiş mesajları düzenleyebileceksiniz. Share Play isimli yeni özellik sayesinde kullanıcılar, arkadaşlarıyla birlikte beraber dizi izleyebilecek veya müzik dinleyebilecek.

YENİ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

iOS 16 ile birlikte Güvenlik Kontrolü adı verilen yeni bir özellik geliyor. Bu araç sayesinde kullanıcıların kişisel güvenliği daha fazla korunacak. Bildiğiniz gibi günümüzdeki birçok ilişkide insanlar birbirleriyle şifrelerini ve konumlarını kolayca paylaşıyorlar ancak bu çoğu zaman bir sorun haline gelebiliyor.

Apple’ın yeni Acil Durum butonu ile birlikte tüm hesaplara erişim tamamen kesilebilecek. Bu da istemediğiniz kişilerle konumunuzun paylaşılmasını ve onların hesaplarınıza erişmesini engelleyecek. Ayrıca bu butona bastığınızda diğer tüm cihazlarda açık olan iCloud hesaplarınız kapatılacak.

HANGİ MODELLERE GELECEK?

Şirket, her ne kadar iOS 16 güncellemesini eylül ayındaki iPhone 14 modelleriyle birlikte piyasaya sürecek olsa da güncellemenin hangi modellere geleceği belli oldu.

iPhone 14 serisi

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro

iPhone 13

iPhone 13 Mini

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro

iPhone 12

iPhone 12 Mini

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11

iPhone SE 3

iPhone XS Max

iPhone XS

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8 Plus

iPhone 8

iOS 15 alan iPhone 7, iPhone 7 Plus ve ikinci nesil iPhone SE modelleri, ne yazık ki iOS 16 güncellemesini alamayacak.

iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, ve iPhone 14 Pro Max modelleri için Apple'ın Trafik Kazası Algılama isimli özelliğinde bir optimizasyon çalışması da yapıldı. Apple ilgili optimizasyon çalışması hakkında detaylı bir bilgi vermedi.

Editör: TE Bilisim