Apple’ın merakla beklenen etkinliği bu akşam gerçekleşti. Pandemi nedeniyle online olarak yapılan tanıtımda, Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, yeni iPad Air ve iPad piyasaya çıktı. Apple aynı zamanda iOS 14’ün de yarından itibaren kullanıma sunulacağını duyurdu.

YENİ APPLE WATCH SERİES 6 ÖZELLİKLERİ

Kandaki oksijen düzeyi ölçümü

Kanınızdaki oksijen düzeyi, genel zindeliğiniz için önemli bir ölçümdür. Vücudunuzun oksijeni ne kadar iyi absorbe ettiğini ve vücudunuza dağılan oksijen miktarının ne kadar olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Apple Watch Series 6'da yer alan çığır açıcı yeni sensör ve uygulama, dilediğiniz an kanınızdaki oksijen düzeyini ölçmenizi sağlarken arka planda gün boyu ölçüm yapmaya da devam ediyor.

Yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED'ler, bileğinizdeki kan damarlarına ışık gönderiyor ve fotodiyotlar da geri yansıyan ışık miktarını ölçüyor. Ardından, gelişmiş algoritmalar kanınızın rengine bakarak içinde bulunan oksijen miktarını belirliyor.

EKG

EKG uygulaması sayesinde Apple Watch Series 6 tek derivasyonlu bir elektrokardiyografininkine benzer EKG sonuçları sunabiliyor. Bu, giyilebilir teknoloji alanında çok ciddi bir başarı. Çünkü bu sayede doktorlar kritik verileri görebiliyor, sizin de içiniz rahat ediyor.

Digital Crown'daki ve kristal arka yüzdeki yerleşik elektrotlar EKG uygulamasıyla birlikte çalışarak kalbinizden gelen elektrik sinyallerini okuyor. EKG dalga formunu görüntülemek için parmağınızı 30 saniye boyunca Digital Crown'un üzerinde tutmanız yeterli. EKG uygulaması, kalp ritminizin düzensiz kalp ritminin ciddi bir formu olan atriyal fibrilasyon belirtisi mi gösterdiğini yoksa normal kalp atış düzenine işaret eden sinüs ritmi mi sergilediğini gösterebiliyor.

Solo Loop: Yumuşak ve esnek silikon kauçuktan üretilen Solo Loop, son derece rahat ve hafif olmasının yanı sıra şaşırtıcı derecede kolay bir şekilde takılıp çıkarılabiliyor.

Örgü Solo Loop: Silikon ipliklerin 16.000 adetten daha fazla geri dönüştürülmüş polyester iplik filamentiyle birlikte örülmesi sayesinde hem özel dokulu ve esnek hem de göz alıcı bir kordon ortaya çıktı.

APPLE WATCH SERİES 6 VE WATCH SE FİYATLARI

Apple Watch Series 6 başlangıç fiyatı 3799TL olarak belirlendi. Daha uygun fiyatlı olan yeni Apple Watch SE başlangıç fiyatı ise 2.699 TL olarak açıklandı.

YENİ APPLE iPAD AIR

A14 Bionic çip ile gelen iPad Air ile 4K video çekimleri doğrudan iPad Air'de düzenlenebiliyor. Dinamik fırçalar ve hafif gölgeler kullanarak ikinci nesil Apple Pencil ile resim ve illüstrasyonlar yapılabiliyor.

A14 Bionic çipin gelişmiş grafik teknolojisi ve yapay öğrenme performansı, yaratıcılıkta yepyeni bir dünyanın kapılarını aralamanıza yardımcı oluyor. Fotoğraf düzenlemek, müzik yapmak ve çok daha fazlası için baş döndürücü olanaklar sunuyor.

Apple Pencil ile fikirlerinizi düzenlemek, not almak, ekran görüntülerini ya da mail'leri işaretlemek ve çok daha fazlasını yapmak çok kolay. Ayrıca iPadOS 14 ile çizimlerinizi mükemmel şekillere dönüştürebiliyorsunuz.

iPad Air'in olağanüstü çok yönlülüğü sayesinde dilediğiniz gibi çalışmanız mümkün. Smart Keyboard Folio'yu kullanabiliyor veya daha hassas bir yazma deneyimi ve yerleşik trackpad için iPad Air'inize bir Magic Keyboard bağlayabiliyorsunuz.

iPad Air, mail göndermek gibi günlük işler için de kısa hikaye yazmak gibi sevdiğiniz işler için de mükemmel. Üstelik tüm gün süren pil ömrüyle2 size her an eşlik etmeye hazır.

YENİ iPAD AIR TÜRKİYE FİYATI

Apple’ın yeni iPad Air modelinin 64 GB’lık versiyonu başlangıç fiyatı 5.799 TL olarak belirlendi.

8. NESİL iPAD

A12 yongası, Apple'ın “Neural Engine” işleme yeteneklerini ilk kez giriş seviyesi iPad'ine taşıyor. Apple, yeni modelin klavye kılıfı ve Logitech tarafından üretilenler de dahil olmak üzere mevcut kasalara uyacağını açıkladı. Yeni model, birinci nesil Apple Pencil ile çalışacak. 10.2 inç olan olan iPad ekranı, IPS teknolojisine sahip 2160 x 1620 piksel çözünürlük ve 500 nit parlaklık sunuyor.

LTE desteğine de sahip olan yeni iPad, 8 Megapiksel arka kameraya ve FaceTime HD çözünürlüklü ön kameraya sahip. 4 çekirdek grafik, 6 çekirdek standart işlemciye sahip A12 ile donatılan iPad, Lightning-Type-C'ye bağlantı noktasıyla geliyor. iPadOS 14 işletim sistemiyle gelen yeni iPad, iki kat hızlı grafik işleme yeteneğine sahip.

8. NESİL iPAD TÜRKİYE FİYATI

Apple’ın 8. nesil iPad başlangıç fiyatı 32 GB’lık versiyon için 3.199 TL olarak belirlendi. 128 GB ise 3.999 TL olarak açıklandı.

SÖZCÜ

Editör: TE Bilisim