Dünya markalarından olan Hotpointilk mağazasını Vanlılar ile buluşturdu. Ezberciler İş Merkezi altında görkemli bir açılış ile Van halkıyla buluşan mağazanın açılışına üst düzey isimler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış programında konuşanmağaza sahibi Ömer Türkmenoğlu, dünyaca ünlü bir markanın satışını gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, açılışa katılanlara teşekkür etti. Beyaz eşyada Dünya markası olan Avrupa'da ilk 5 arasına giren Hotpoint, hafta sonu ilk konsept mağazasını Van’da hizmete açtı. Açılışa Van Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Atay Uslu, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, AK Parti Eski Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Hotpoint Genel Müdürü Turgay Dağ, İndesit Satış Direktörü Bökehan Şahbaz, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, Van Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, İş yeri sahipleri Ömer ve Dündar Türkmenoğlu ile çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katıldı. Açılış programında konuşan mağaza sahibi Ömer Türkmenoğlu, dünyaca ünlü bir markanın satışını gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, açılışa katılanlara teşekkür etti.

 

TURGAY DAĞ: VAN BÜYÜK YATIRIMLAR HAK EDİYOR

 

Hotpoint Genel Müdürü Turgay Dağ ise, Hotpoint'in Avrupa'da birçok ünlü marka arasında ilk beşe girdiğini ifade ederek, “İnşallah önümüzdeki günlerde Van’a birçok bayilik ve mağaza açmayı düşünüyoruz. Van büyük yatırımları hak eden bir il. Ben bu iş yerinin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

USLU: BU YATIRIMLAR TEŞVİK EDİCİ

 

Açılış programında son olarak söz alan Vali Yardımcısı Atay Uslu ise, Hotpoint’in Van’da mağaza açmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, bu tür yatırımların Van’daki yatırımcıları teşvik edeceğini belirtti. Uslu, “Van’da her yıl yeni bir işletme açıyoruz. Her yıl Van'ın organize sanayi bölgesini büyütüyoruz. Van cazibe merkezi olacak deyip, yeni tekstil kent kuruyoruz. Ekonomi daha hareketli, insanlarımız daha cana yakın. İnşallah içinde bulunduğumuz kardeşlik sürecide bu şekilde devam ederse, Van, Türkiye'de en çok yatırım yapılan il olacak. Bunun da garantisini bu günden veriyorum. Hotpoint mağazasının Van’da açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü NimetullahArvas'ın açılış duasıyla birlikte iş yeri hizmete açıldı. Açılış kurdelesini kesen katılımcılar daha sonra mağazayı gezerek mağaza sahipleri Ömer ve Dündar Türkmenoğlu’ndan bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim