Dacia Spring, uygun fiyatı sayesinde yurtdışında oldukça fazla popüler oldu. Türkiye'ye gelmesi merakla beklenen otomobil için sonunda sevindirici haber geldi.. Dacia Spring, yakın bir zamanda Türkiye’de satışa sunulacak.

12.403 EURO’DAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞA SUNUYOR

Dacia yaptığı açıklamada uygun fiyatlı elektrikli otomobilin 2022 yılı içerisinde Türkiye’de satışa çıkacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Fransa’da 20 Mart itibariyle ön satışa çıkmıştı. Araçların teslimi ise 2021’in sonbaharında gerçekleşmişti.

Aracın fiyatı henüz net olarak bilinmese de Dacia, aracı Fransa’da Devlet teşvikli 12.403 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Teşviksiz fiyatı ise 17.390 euro olarak karşımıza çıkıyor.

WLTP değerlerine göre 230 km menzil sunacak elektrikli otomobil, maksimum 125 km/saat hıza ulaşabiliyor. Daha çok şehir içinde kullanım için tasarlanan otomobil, sunduğu büyük bagajı ve boyutları nedeniyle bir ailenin rahatlıkla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor

Otomobilde 26.8 kWh’lık bir batarya kullanıcılara sunuluyor.

Ev prizi ile yaklaşık 14 saate şarj edilebilen otomobil, hızlı şarj istasyonlarında küçük bataryası nedeniyle hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor

Ülkemizdeki fiyatı TL bazında henüz belli olmayan otomobil, fiyatıyla birçok otomobilden daha alınabilir gibi duruyor.

Editör: TE Bilisim