Bu ay oluşan 8 saatlik kesinti sonrası itibarı gittikçe zedelenen ve hisselerinde çok büyük düşüşler yaşayan Facebook, marka değişikliğine gidiyor. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’ün serveti yaşanan kesintiden sonra erimeye başlamıştı. Dünyanın en zengin 4. İsmiyken şu an 7. sıraya gerilemiş durumda ve bu durumdan Facebook da etkileniyor. Facebook, yaraları sarmak için isim değişikliğine gidiyor.

FACEBOOK SANAL EVREN GELİŞTİRİYOR

Facebook’un kurucusu ve hala CEO’su olan Mark Zuckerberg, sosyal ağın geleceğini komple değiştiriyor. Bilgisayar temelli iletişim yerine Facebook sanal evrene geçiş yapıyor. Uzun süredir bu konu hakkında isteğini dile getiren Zuckerberg, en son sanal gerçekçilik için 10 bin eleman işe almıştı. Facebook altında çalışacak meta verse çalışanları ileriki tarihlerde alınacak. Facebook isim değişikliğine gidiyor.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e göre sosyal medyanın geleceği bilgisayar üstü iletişimde değil, sanal evrende. Şirket sanal gerçeklik gözlüğü üreticilerden Oculus’u geçenlerde satın aldı. Facebook’un sanal evrene geçme isteğini şirket altında Horizon Worlds adında bir evren geliştiriliyor. Sanal evren hala geliştiriliyor. Ne zaman piyasaya sürüleceği belli değil.

FACEBOOK İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYOR

Gelen haberlere göre Facebook, ismini değiştirmeye gidiyor. Facebook adının artık eskisi kadar insanlara çekici gelmemesinden dolayı şirket ismini değiştirip farklı bir noktaya odaklanmak istiyor. Mark Zuckerberg, şirketin yeni ismi konusunda oldukça heyecanlı olduğu biliniyor. Önemli nokta, çatı kuruluşun isminin değişeceği. Google da birçok farklı sektörde farklı isimlerle barındığı için ana şirketin ismini Google’dan Alphabet’e çevirmişti.

Yeni isim 28 Ekim’de açıklanabilir. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 28 Ekim’de Connect konferansına katılacak. Konferansta ismi açıklamayı planladığı, konferanstan önce açıklamanın gelebileceği, konferansta konu hakkında daha detaylar paylaşabileceği düşünülüyor.

Dünyadaki ilk sanal evren deneyimi Facebook’ta değil. Roblox, daha önce kendini sanal evren olarak tanıtmıştı. Çin merkezli Epic Games da Fortnite’ı sanal evren olarak görüyor. Apple, daha önce Fortnite oyunu yüzünden Epic Games’i mahkemelik etmişti. Zuckerberg’e göre sanal evren, internetin geleceği. Facebook’u sanal evrene taşımak isteyen Zuckerberg, Facebook çatısı altında Whatsapp ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarını bulunduruyor.

Editör: TE Bilisim