Kullanıcılar "Instagram çöktü mü?" sorusunun cevabını ararken, bir yandan da Instagram'da hesap askıya alındı hatasının neden kaynaklandığını çözmeye çalışıyor. Instagram'da hesabı olanlar Ekşi Sözlük ve Twitter'dan isyan etti.

INSTAGRAM'DA HESAP ASKIYA ALINDI HATASI!

Birçok kullanıcı, Twitter ve Ekşi Sözlük gibi mecralarda Instagram'da hesaplarının askıya alındığından söz etti. Kullanıcılar, durup dururken, bir anda hesaplarının askıya alındığına dair bir bildirim gördüklerini dile getirdi. Çoğu kullanıcı Instagram'ın politikalarını ve kurallarını ihlal etmediğini öne sürüyor.

"BİRDEN HESABIM YOK OLDU"

Ekşi Sözlük'teki bir yazar ise yaşadıklarını şöyle açıkladı; "Az önce Instagram'da gezinirken birden robot olmadığınızı kanıtlayın dedi. Köprü resimlerini seçtirdi, telefon numarası onayı ve mail onayı istedi. Ben de bunları harfiyen yerine getirdim. Instagram hesabı normal akışta devam ederken birden hesabım yok oldu. Şimdi girmeye çalışıyorum böyle bir hesap bulunmamaktadır diye hata veriyor."

SEBEPSİZ YERE İOS KULLANICILARINI UYGULAMADAN ATMAYA BAŞLADIĞI SÖYLENMİŞTİ

Sabah saatlerinde çıkan haberlerde ise Instagram kullanıcılarının her 5 ila 10 saniyede bir Instagram uygulamasından atılma sorunu yaşadıkları iddia edilmişti. Bu sorunun güncellemeden sonra yaşandığı öne sürülmüştü.

RAPORLAR GELİYOR

Downdetector ise Instagram'da bir sorun olduğuna dair kullanıcı raporlarının gelmeye başladığını gösterdi. Sitede "Kullanıcı raporları Instagram şirketinde problemlerin olduğuna işaret ediyor" ifadesi yer aldı. Saat 16:13 civarlarında raporların maksimum seviyeye ulaştığı görüldü. Bu duruma neyin sebep olduğu ise bilinmiyor. Askıya alınan Instagram hesabı nasıl kurtarılır? Instagram hesabı askıya alındı ne demek? Yardım merkezine yoğun ilgi

INSTAGRAM'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Instagram, resmi hesabı "@InstagramComms" yoluyla bir açıklama yaptı. Platform yaptığı açıklamada, "Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişirken sorun yaşadığının farkındayız. Bunu inceliyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim