Dünyanın ve Türkiye'nin en popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram, reklam gelirlerine ek olacak bir şekilde yeni bir gelir yöntemini hayata geçirmeye geçtiğimiz ay başlamıştı. Yeni gelen özellik sonrasında artık hikayeler de beğenilebilecek.

INSTAGRAM HİKAYELERE BEĞENİ ÖZELLİĞİ

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, kullanıcılarına yeni özellikler getiriyor. Abonelik sistemi, hikayelerde kaydırma özelliğinden sonra hikayeleri beğenme özelliği de geliyor. Bu yeni özelliğe göre paylaşılan hikayeler başkaları tarafından beğenilebilecek ve kimlerin beğendiği hikayenin içinde gözükecek. Instagram şu an bunu deniyor. Kesin olarak gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

INSTAGRAM'DA CANLI YAYIN İÇİN YENİ ÖZELLİK

Instagram canlı yayınlar için de yeni özellik getiriyor. Artık canlı yayınlar için moderatör özelliği olacak. Moderatörler yorumları, canlı yayın isteklerini, sorulan soruları, yazılan yazıları ve daha birçok şeyi yönetebilecek. Canlı yayında kaç kişinin moderatör olabileceği bilinmiyor. Bu canlı yayın moderatörlüğü sayesinde yayınların münazaraya dönme ihtimali de bulunuyor.

Şu anlık canlı yayınlara moderatör eklenemiyor. Instagram'ın denediği birkaç yeni özellikten biri olarak dikkat çeken moderatörlük, test aşamasından sonra telefonlarımızda yer alabilir. Instagram Clubhouse ve Twitter'ın canlı yayın özellikleri sonrası canlı yayın furyasında geri düşmüştü. Bunu tersine çevirmek isteyen uygulama, yeni özellikle çıkışa geçmek istiyor.

INSTAGRAM'A DURUM ÖZELLİĞİ GELİYOR

Bu özellik sayesinde Instagram kullanıcıları anlık durumlarını ayarlayabilecek. "çalışıyor, müsait değil, mutlu, meşgul" gibi durumlar artık Instagram'da profillere eklenebilecek.

Editör: TE Bilisim