iPhone telefonların Wi-Fi noktalarına bağlanmasını engelleyen bir hata ortaya çıktı. Cihazların belli bir ada sahip Wi-Fi ağlarına bağlandıktan sonra bağlantı seçeneklerinin kaybolduğu gözlemlendi. Güvenlik araştırmacısı Carl Schou, kendi kişisel Wi-Fi ağına 4 farklı karakterden oluşan karışık bir isim verdi. Bu ağa bağlanamayan Schou, bir süre sonra telefonun Wi-Fi bağlantı özelliğinin tamamen kaybolduğunu fark etti.

Carl Schou, yaptığı denemeler sırasında kişisel Wi-Fi ağına “%p%s%s%s%s%n” adını verdi. Ne kadar denese de ağa bağlanamayan araştırmacı, bir süre sonra daha garip bir şey fark etti. Telefonun Wi-Fi bağlantı özelliği tamamen kaybolmuş, listede ise hiçbir ağ gözükmemekteydi.

KRİTİK HATA ÇÖZÜLDÜ

Hata başka telefonlarda da test edildi. Sorunun varlığı doğrulandı ve çözüm yolu bulundu. Eğer yanlışlıkla “%p%s%s%s%s%n” isimli bir ağa bağlanırsanız izlemeniz gereken yol şu: Ayarları açıp genel sekmesine girin. Sıfırlama kısmından ‘Ağ Ayarlarını Sıfırlama’ seçeneğine basın. Uyarıyı kabul edip telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra eski Wi-Fi hizmetinize kavuşacaksınız.

Editör: TE Bilisim