Apple, akıllı saat Apple Watch için Kaliforniya'nın San Francisco kentinde tanıtım etkinliği düzenledi.

 

349 DOLARDAN 17 BİN DOLARA

Apple'ın düzenlediği etkinlikte Apple Watch'a ilişkin tüm detaylar paylaşıldı. Akıllı saatlerin satış fiyatının 349 ila 17 bin dolar olduğu, batarya süresinin 18 saati bulacağı bildirildi.

 

ALTIN SAATLER

Apple CEO'su Tim Cook'un bir konuşma yaptığı tanıtımda, akıllı saat üretiminde sınırlı sayıda altın saate de yer verileceği, altın saatlerin her mağazada bulunmayacağı, 24 ayar altın akıllı saatin 10 bin dolar olacağı kaydedildi.

 

Apple'ın akıllı saati Apple Watch tanıtıldı

 

2007'DEN GÜNÜMÜZE İPHONE SATIŞI

Apple CEO'su yaptığı konuşmada ilk kez 2007'de tanıtılan iPhone'ların günümüze kadar gelen satış rakamlarını da açıkladı.  Tim Cook, 2007 yılından günümüze kadar 700 milyon adet iPhone satıldığını söyledi.

 

EN ÇOK SATILAN İPHONE MODELİ

Ayrıca Tim Cook son açıklanan rakamlara göre, bu satışlar içerisinde en çok satılan iPhone modelinin de iPhone 6 olduğunu söyledi.

 

KARŞILIKLI MESAJLAŞMA İMKANI

Öte yandan etkinlikte tanıtılan Apple Watch ile karşılıklı mesajlaşmak da mümkün olacak. Yani karşılıklı iki Apple Watch kullanıcısı, birbirine resim, çizim ve titreşim gönderebilecek.

 

 

ARABA ÇAĞIRMA ÖZELLİĞİ

Akıllı saatin yeni yazılımlarla garaj kapısını açma, otel odasını kilitleme ve araba çağırma gibi özelliklerinin de olacağı ifade edildi ancak ne kadar özel uygulamanın bulunacağı bildirilmedi.

 

RENK SEÇENEKLERİ

İOS 8.2 ile uyumlu olacak yeni saatin birçok farklı renk seçeneğinin sunulacağı öğrenildi.

 

AKILLI SAAT İLE TELEFON GÖRÜŞMELERİ

Apple Watch'ların donanımında yer alan mikrofon ve hoparlör ile telefon görüşmeleri gerçekleştirilmesine imkan vereceği belirtildi.

 

APPLE WATCH İÇİN SİRİ ÖZELLİĞİ

İçerisinde Siri yer alan Apple Watch ile, iPhone'da olduğu gibi Siri'yi kullanmak da mümkün olacak. Apple Watch'a Hey Siri diyerek Siri ile konuşabileceksiniz.

 

APPLE PAY İLE ALIŞVERİŞ İMKANI

Apple Watch'lar ayrıca Apple'ın mobil ödeme servisi Apple Pay ile alışveriş yapabilecek. Apple Watch alışveriş yapma özelliği sunan ilk akıllı saat olarak dikkat çekiyor.

 

AKILLI SAATLER 24 NİSAN'DA

Apple'ın akıllı saatlerinin satışına ise ABD, Avustralya, KanadaÇinFransaAlmanyaHong KongJaponya ve İngiltere'de 24 Nisan'da başlanacağı, siparişlerin 10 Nisan'dan itibaren alınacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim