Facebook’un sahip olduğu sohbet platformu WhatsApp yeniliğe gidiyor. Yapılan duyuruda, WhatsApp’ın mavi tik ve son görülme özelliklerinin yeni güncelleme ile genişletildiği bilgisi verildi. WhatsApp'ta 'gizlilik' ayarlarında değişikliğe gitme kararı alan Facebook, uygulama için Android ve iOS'ta bir özelliği kullanıma sunuyor. Böylece WhatsApp kullanıcıları; 'son görülme' özelliğinde 4 farklı tercihten birini seçebilecek. WhatsApp, yeni bir özelliği gündemine aldı. Yaklaşık 1,6 milyar kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması, şikayet edilen özelliklerinden ‘son görülme’ detayında değişikliğe gidiyor. Çatı kuruluş Facebook'tan açıklamaya göre, ‘son görülme’ için burada mevcut olan 'Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' seçeneklerinin yanında 'Kişilerim hariç' seçeneği de yer alacak. Böylece listeye son görülme saat ve tarihi istenmeyen kişilerden gizli kalacak. Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, web sürümü için 3 yeni özellik daha duyurdu. Yapılan son açıklamaya göre, bu üç yeni özellik; fotoğraf düzenleme, çıkartma önerisi ve uçtan uca şifreleme olacak. Meta çatısı altında faaliyet gösteren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, web (masaüstü) versiyonu için uygulamaya geçecek üç yeni özelliğini duyurdu.

FOTO DÜZENLEYİCİSİNİN KULLANIM ALANI GENİŞLETİLDİ

WhatsApp'a gelen özellik ile birlikte uygulamaya masaüstünden girildiğinde fotoğrafın üzerine yazı yapıştırılıp fotoğraf düzenlenebilecek. Bu özellik daha önce mobil versiyonda kullanılırken, ilk kez masaüstü versiyonda kullanıma sunuldu.

ÇIKARTMA ÖNERİSİ ARTIK DAHA HIZLI OLACAK

Uygulamaya gelen bir diğer özellik ise, kullanıcıların mesajlaşma sırasında konuşma metnine uygun olarak çıkartma önerisi alabilmesi oldu. Kişiler konuşmaları sırasında önerilen sticker'ı (çıkartma) seçerek daha hızlı yazışabilecek.

ARTIK WHATSAPP YEDEKLEMELERİ ŞİFRELENECEK

WhatsApp’ın yeni güncellemesi ile mavi tik ve son görülme seçenekleri genişletiliyor. Gelecek olan bu güncellemeye ek olarak bir yeni özellik daha kullanıcılara sunulacak. Son güncelleme ile gelecek olan diğer yenilik ise mesajları yedekleme güvenliğini arttırmaya yönelik. WhatsApp'ta mesajlar uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyordu. Ancak aynı durum yedekleme için geçerli değildi. Ancak artık Google Drive'a ya da Apple iCloud'a yedeklenen görüşmeler de uçtan uca şifrelenecek. Güncellemenin tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim