Facebook ismini Meta’ya çevirdiğinden beri kendini yeni medyaya hazırlama uğraşında. Metaverse dünyasına girme hazırlığında olan Meta, geçtiğimiz günlerde Metaverse için dokunma hassasiyetli eldiven hazırladığını açıklamıştı. Meta sadece metaverse için gücünü kullanmıyor. Şimdi de Whatsapp mesajlaşmalar için yeni emoji özellikleri getirildi.

WHATSAPP MESAJLARA EMOJI MÜJDESİ

Whatsapp'a yeni bir özellik geliyor. Gelecek güncelleme ile birlikte kullanıcılar mesajlara tepki verebilecek. Beta sürümü kullanıma çıktı ve bu sayede Whatsapp mesajlara emoji ile tepki verilebilecek. Bu özellik uzun zamandır Facebook ve Instagram'da bulunuyordu. Şu anlık herkese açık olmayan bu özellik, ne zaman tam şekilde kullanılacak belli değil. İşte bu hafta gelen yeni Whatsapp özellikleri...

WHATSAPP KRİPTO PARA İŞİNE GİRDİ

Şu an Hindistan ve Brezilya’da test edilen güncelleme, kripto para cüzdanı Novi üzerinden kullanıcılar birbirlerine Pax dolar gönderimi yapabilmekte. Meta, Hindistan’da iade özelliğini de devreye soktu. Whatsapp’ta dijital cüzdan uygulaması Novi’ye ait kodların olduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bu güncellemeye göre Whatsapp uygulamasındaki Novi cüzdanına banka hesabı da eklenebilecek, kredi kartı bağlanabilecek, bunların yanı sıra para çekme ve bakiyi görüntüleme işlemi de yapılabilecek. Bunları yapmak için Whatsapp kullanıcılarından doğrulama işlemi gerekecek. Doğrulama işlemi kimlik bilgileri yoluyla yapılacak.

Editör: TE Bilisim