İngiltere'nin seyahat edilmesinde sakınca görülen ülkeler yani kırmızı ülkeler listesinde yer alan Türkiye’nin, yapılacak yeni değerlendirmeyle seyahat edilebilir ülkeler arasına alınacağı konusu tartışılıyor.

TÜRKİYE KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARILIYOR

İngiltere’de trafik ışığı adıyla adlandırılan seyahat düzenlemesi ile ilgili son değerlendirmenin sonuçlarının, 17 Eylül Cuma günü açıklanması bekleniyor. Alınan bilgiler doğrultusunda İngiltere'nin seyahat edilmesinde sakınca görülen ülkeler yani kırmızı ülkeler listesinde yer alan Türkiye’nin, yapılacak yeni değerlendirmeyle seyahat edilebilir ülkeler arasına alınacağı konusu tartışılıyor. Bu düzenlemeyle İngiliz turistlerin Ekim ayında 5 gün süren okul tatili için Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

TÜRKİYE 17 MAYISTAN BERİ KIRMIZI LİSTEDE YER ALIYORDU

Türkiye, İngiletere’de ülkelerin seyahat tehlikesine göre kırmızı, sarı ve yeşil olarak yer aldığı listede 17 Mayıs tarihinden beri kırmızı olarak sınıflandırılıyordu. 17 Eylül Cuma günü açıklanması beklenen bildiride Türkiye’nin, yapılacak yeni değerlendirmeyle seyahat edilebilir ülkeler arasına alınması bekleniyor.

İNGİLTERE’NİN LİSTESİ DEĞİŞİYOR PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALKIYOR

İngiltere’de sınıflandırılmanın da değişmesi ve sadeleşmesi gündeme alındı. Seyahat listesinin basitleştirilmesi, ülkelerin yalnızca yeşil ve kırmızı olarak kategorilendirilmesi üzerinde tartışmalar devam ediyor. Mevcut durumda, örnek vermek gerekirse eğer Türkiye gibi kırmızı listede bulunan ülkeye seyahat etmek isteyen biri, İngiltere'ye dönmeden önce sarı listedeki bir ülkede 11 gün geçirmek zorundaydı. Üçüncü bir ülkeye gidilmemesi durumda ise İngiltere'de 2250 sterlin ödeyerek 10 gün boyunca zorunlu otel karantinasına girmek durumunda bırakılıyordu. 17 Eylül Cuma günü açıklanması beklenen bildiriye göre ise seyahat edenlerin, İngiltere'ye dönüşte PCR testi istenmesi zorunluğunun da kaldırılabileceği değerlendirilecek. Bunun yerini ise hızlı testlerin alabileceği konuşuluyor. İngiltere’nin listesine göre 62 ülke kırmızı listede yer alıyor.

Editör: TE Bilisim