Dağdaki mağaralarda oluşan dev buz sarkıtları, gizli bir cenneti andırıyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede zorlu bir yolculuk yaparak mağaraların olduğu bölgeye gelen dağcılar, yükseklikleri 15- 20 metreyi bulan buz sarkıtlarına tırmanış yaptı.


 

DAĞCILARIN YENİ MEKÂNI

 


Bahar aylarının gelmesi ve çevredeki karların hızla erimesi üzerine Patika Doğa Sporları Kulübünün üyeleri, Van şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 250 rakımlı Erek Dağı'na yönelmeye başladı. Kulüp Başkan Yardımcısı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl ile 2 dağcı arkadaşı, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu 3 bin 250 rakımlı dağa, zorlu bir tırmanış yaptı. Haziran ayı ortalarına kadar karın eksik olmadığı dağın 2 bin 500 metresindeki mağaralarda oluşan dev buz sarkıtları ise gizli bir cenneti andırıyor. Öğretim Görevlisi Bingöl, Van'ın sahip olduğu bu güzelliklere dikkat çekmek istediklerini anlattı.


 

“EREK DAĞINA ÇAĞIRIYORUZ”

 


Mağaranın içinde ve dışında oluşan ve her biri 15- 20 metreyi bulan buz sarkıtlarına tırmanış yapan dağcılar, bölgeyi herkesin görmesini istediklerini söyledi. Mustafa Bingöl, yılın bu mevsiminde buzula tırmanmanın son derece keyifli olduğunu belirterek, “Erek Dağı kış ve yaz tırmanışı için son derece uygun bir dağ. Kente sade 10 kilometre uzaklıkta olduğu için ulaşımı da son derece kolay. Bizde burada buzul tırmanışı gerçekleştirdik. Yılın bu mevsiminde bu tırmanışı yapmak gerçekten çok nadir görülecek bir doğa olayı. Hava sıcaklığı şu anda 14 derece ama biz buzullara tırmanıyoruz. Ben buradan tüm doğaseverleri Erek Dağı'na bu güzel manzarayı görmeye çağırıyorum" dedi.

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim