Türkiye’de ve özelliklede bölgedeki olaylardan kaynaklı turistler gelmemeye başlayınca Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve yönetimi kolları sıvadı ve bir takın girişimlerde bulunmak üzere İran’a gitti.

 

İran başta olmak üzere son yıllarda çözüm sürecinin de etkisiyle turizmde öne çıkmaya başlayan Van, yeniden duraklama sürecine girdi. Gerek kamu kurumları gerekse de kentteki kuruluş ve STK’ların büyük çalışmaları ile pazar payını genişleten Van, 2015 yılının ilk yarısında yakaladığı turist rakamlarını yeniden kaybetti. İlk 6 ayda 500 bini aşkın turistin geldiği kentte olaylar ve çatışmalarla birlikte turizm can çekişmeye başladı. Ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiren kentin ayakta durmasındaki en önemli etken olan İranlı turistler de çatışmaların başlamasıyla Van’a uğramayınca Van’ın turizmi yeniden sancılı bir sürece girdi. Nevroz Bayramı yaklaşırken İranlı turistlerde Van’a gelmemeye başladı. İşte tamda bu sıkıntıyı gündemine alan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Yürütme Kurulu Başkanlığı ve yönetimi İran’a bir tur düzenleyerek bir takım girişimlerde bulunacağını Şehrivan’a anlattı. Bugün İtibari ile İran’a Kapıköy üzerinden gideceğini dile getiren TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, 3 günlük İran gezilerinde Urmiye, Tebriz ve Hoy’da acentalarla bir takım toplantılar yapacağını kaydetti.

 

ÖZGÖKÇE: YIL DAHA SİFTAH ETMEDİK

Van’da TÜRSAB yönetim kurulu, acentaları ve otelcilerle birlikte bugün Kapıköy üzerinden Hoy şehrine geçeceklerini ifade eden Özgökçe, “Orada tur operatörleriyle, acentalarla ve bizim oradaki TÜRSAB işleyişi olan acentaların başkanlarıyla bir takım toplantılar yapacağız. Onları Van’a davet edeceğiz. Van’da hiçbir sıkıntının olmadığını, can güvenliğinin olduğunu, bugüne kadar hiçbir turistin burnunun kanamadığını aktaracağız. Geçen yıl bu tarihlerde Van’ın yoğunluğunu sizde biliyorsunuz. Başımızı kaşıyacak zamanımız yoktu. Her gün ofislerimiz dolup taşıyordu. Bu yıl daha siftah etmedik desek yeridir. İranlı yok göremiyoruz. Biraz ortamın gerginliğinden kaynaklı gelmediklerini düşünüyoruz.” Diye belirtti.  

 

“İRAN ZİYARETİMİZİN AMACI ÖN YARGIYI KIRDIRMAK”

İran’a gidip Türkiye’de Van’da hiçbir olayın olmadığını oradaki meslektaşlarına aksedeceklerini vurgulayan Özgökçe, “Bu gün Urmiye’de konaklamayı planlıyoruz. Yarın Urmiye’deki tur operatörleri, acentalar ve otelcilerle bir toplantı yapacağız. Ayın 24’ünde de Tebriz’deki tur operatörleri, acentalar ve otelcilerle aynı toplantıyı yapacağız. 25’inde de Van’a geri döneceğiz. Van’ın bir alışveriş diyarı olduğunu anlatacağız. Türkiye’nin en ucuz şehri olduğunu anlatacağız. Gerçekten de öyle. Van’da can güvenliğinin sıkıntısı olmadığını aksedeceğiz. Meslektaşlarımızı Van’a davet edeceğiz. Malumunuz nevroz yaklaşıyor. Bizim İran’a ziyaretimizin amacı buraları onlara anlatmak ve ön yargıyı kırdırmak.” Dedi.  

 

ÖZGÖKÇE: SHOPPİNG FEST’İ ANLATACAĞIZ

Kısa bir süre önce İran’da ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrısının çirkin bir çağrı olduğuna dikkat çeken Özgökçe, “Malumunuz İran hükümetinden bir yetkilinin yaptığı açıklamayla Türkiye’ye gidilmemesi çağrısı çok kirli bir çağrıydı. Şuan bölgenin en huzurlu ve güvenli kentiyiz. Ön yargılarının kırılması için arkadaşlarla konuşup gönül rahatlığıyla gelin diyeceğiz. Çünkü yetkili ağızların yaptığı açıklamalar hiç hoş açıklamalar değil ve insanlarda korku yaratıyor. İnsanlar üzerinde kötü bir imaj yaratılıyor. Bizde o ön yargıların kırılması için bir takım temaslarda bulunacağız. Aynı zamanda Shopping Fest (Van alışveriş günleri)’ni anlatacağız. Malumunuz artık bir gelenek oldu bizde. Ticaret odası organizasyonu yapıyor ve bizde her türlü destek vermeye hazırız. Destekte vereceğiz. Çünkü çok güzel ve Van’a can verecek olan bir festival.” İfadelerini kullandı.  


ŞEHRİVAN TURİZM: MERAL YILDIZ – ÖZEL HABER

 
Editör: TE Bilisim