Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, Suriye'den sızan YPG mensubu Salih Neccar'ın işlediğini açıklamıştı. Bu açıklamadan bir süre sonra ise TAK adlı örgüt saldırıyı, üyeleri Abdülbaki Sömer'in gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Açıklamada Sönmez'in Van Gürpınar doğumlu olduğu da açıklanmıştı. Hemen bu açıklamanın ardından sosyal medyada Abdulbaki Sömer'in fotoğrafının başka bir vesikalık fotoğrafa fotomontaj ile eklendiği iddia edilmiş ve bu iddialardan sonra kafalar iyice karışmıştı.

 

VANLI BABASI 'O BENİM OĞLUM' DEDİ...

Hürriyet'in haberine göre, Abdülbaki Sönmez'in Van'daki babası Musa Sönmez soruşturma kapsamında Ankara'ya getirildi. DNA örneği alınan Sömer'in tanık olarak verdiği ifadesinde ‘saldırgan' olarak yayınlanan fotoğraftaki kişinin oğlu olduğunu ve 2005 yılında kayıp başvurusu yaptığını söylediği öğrenildi.

 

 

"FOTOĞRAFTAKİ BENİM OĞLUM"

Bu açıklama üzerine Sönmez’in Van’daki babası Musa Sönmez soruşturma kapsamında Ankara’ya getirildi. Hürriyet'te yer alan habere göre DNA örneği alınan Sömer'in tanık olarak verdiği ifadesinde ‘saldırgan’ olarak yayınlanan fotoğraftaki kişinin oğlu olduğunu söylediği öğrenildi. Sönmez’in 2005’te oğlu için kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi.

 

2014'TE TÜRKİYE'YE GİRERKEN KENDİSİNİ SALİH NECCAR OLARAK MI TANITTI?

Bu beyan sonrası, Ağustos 2014’te Türkiye’ye girerken kendisini Salih Neccar olarak tanıtan kişinin Abdulbaki Sömer olması ihtimali üzerinde duruluyor. 16 yaşından beri örgüt üyesi olan Sönmez’in, bir süre YPG saflarında çatıştığı iddia ediliyor. Bombacının kimliği, DNA eşleştirmesinden sonra netlik kazanacak.

Editör: TE Bilisim