Bahoz Erdal öldü mü? Bahoz Erdal'ın öldüğü yönündeki iddialara hükümet kanadından açıklama geldi. Numan Kurtulmuş, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü yönündeki bilgilerin henüz teyit edilmediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü haberinin henüz teyit edilmediğini açıkladı. Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında saat 09.15'te Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş kameralar karşısına geçti.

''FEHMAN HÜSEYİN ÖLDÜRÜLDÜ'' HABERİ

Bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Resmi açıklamayı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabiliriz. İstihbarat ve haber kaynakları üzerinden teyite muhtaç bilgiler vardır.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ölümlü trafik kazalarında ciddi bir azalma var. Trafik kazalarına karşı yeni tedbirler alınacak. Önümüzdeki bayramda çok sayıda vatandaşımızın ölümüyle karşılaşmayız. Bunları sıfıra indirecek çalışmayı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bayramdan az önce hizmete açtığımız Osmangazi Köprüsü ile ilgili de çok önemli bir sonucu paylaşmak istiyorum. 9 gün içerisinde ortalama günde 100 bini aşkın geçiş oldu. 9 günlük ortalama da yaklaşık 1 milyonu aşkındır.

EKONOMİK MÜJDELER PAKETİ

Ekonomik müjdelerle ilgili bir eylem planı ortaya konulmuştu. Bu planın her bir maddesiyle ilgili, hangi bakanlığın, hangi kurumların ilgili olduğu, sorumlulukların ne olduğu detaylı olarak tespit edildi. Yatırımların teşviki ve ekonominin canlandırılmasıyla ilgili müjdelerin uygulanmasına dönük bazı yasal tedbirler gerekecek. Bu yasal tedbirlerin de, Arife günü ilan ettiğimiz müjdelerle ilgili gerekli yasal düzenlemelerin de Meclis tatile girmeden evvel çıkarılacağını müjdelemek isterim.

AB İLE MÜZAKERELER

Türkiye kendi istikametinde devam ediyor.

MISIR'LA İLİŞKİLER

İlişkilerin düzeltilmesi için henüz bir adım atılmadı. Askeri darbe rejimi de yaptıklarını gözden geçirmeli.

SURİYELİ SIĞINMACIYA VATANDAŞLIK

İçişleri Bakanlığımız Suriyelilerin vatandaşlığı meselesiyle ilgili konuda çalışmalarını tamamlamış değildir. Bakanlığımız teferruatlı bir şekilde konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor. Türkiye'ye faydalı olabilecek, teröre asla bulaşmamış ve Türkiye ile Suriye arasındaki köprüyü oluşturabilecek nitelikteki vatandaşların, nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçebilir Suriyeliler, bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor.

Editör: TE Bilisim