G-20 Zirvesi kapsamında Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu zirveyle ilgili ve Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Dünyanın hala küresel kriz anaforunda olduğunu dile getiren Davutoğlu, G-20 zirvesinde Türkiye'nin önceliklerini dile getireceklerini söyledi.

G-20 Zirvesi'ne çok hazırlıklı geldiklerini de aktaran Davutoğlu, yeni ekonomi paketi ile yaklaşık bin eylem planını hayata geçireceklerini belirterek buraya gelmeden önce 25 öncelikli dönüşüm programını da açıkladıklarını söyledi.

Zirvede KOBİ'leri de anlatacaklarını belirten Davutoğlu, ''Çünkü istihdamın genişletimesinde en önemli araçlardan biri de KOBİ'lerdir.'' dedi.

İkili görüşmelerde küresel sorunları ele alma fırsatı bulacaklarını da dile getiren Davutoğlu, ''Siyasal sorunlar da zirvede gündeme gelecek. Çünkü siyasal sorunları ekonomik sorunlardan ayırmak çok zor.'' diye konuştu.

Suriye'deki problem sadece askeri bir problem değil. Önemli olan Suriye'deki tüm unsurları kucaklayacak bir siyasi yapının oluşmasıdır. Suriye'ye kapsamlı bir çözüm bulunmalı. Sadece Kobani'ye bakıp oraya çözüm bulalım şeklindeki görüş doğru değildir. Eğer Esad rejimi halkına bu baskıları yapmamış olsa orada bu belirsizlik ortamı oluşmayacaktı.

Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor.

Editör: TE Bilisim