Savcı Muammer Akkaş'ın yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında gözaltı kararı verildi.

SAVCI 'ÇAĞRI KAĞIDI' YAZDI

Radikal'in haberine göre, Savcı Akkaş'ın yazdığı 'çağrı kağıdı' isimli yazıda Bilal Erdoğan'ın şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için ifadeye çağrıldığı yazılı.
Muammer Akkaş tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen 25.12.2013 tarihli yazı şöyle: "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2012/656 soruşturma kapsamında; Çıkar amaçlı Suç Örgütü kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadeniz alınacağından, çağrı kağıdına ilişkin tebligatı aldığınızda aşağıda belirtilen tarihte Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeniz, gelmediğiniz takdirde 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 146'ıncı maddesi hükmüne göre zorla getirileceğiniz tebliğ olunur. Muammer Akkaş – Cumhuriyet Savcısı"

Yazıda yer alan notta ise Necmettin Bilal Erdoğan'ın 2 Ocak 2014 tarihinde mesai saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TMK 10. Madde ile yetkili bölümüne gelmesi istendi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündemle ilgili sorularına yanıtlarken oğlu Bilal Erdoğan'la ilgili haberlere ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:
"Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Buralardan Erdoğan'a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkadaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak, TÜRGEV vakfıyla ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Vakıfla ilgili olarak imar değişikliği için belediyeye gitmek suç mu? Belediye başkanını 'bina yaptı, 25 yıllığına vakfa kiraladı' diye suçluyorlar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Benzer şeyler İSTEK Vakfı, ÇYDD, TEV gibi vakıflar için de yapıldı. Orası bir öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan'ın oteli değil. Oradan dolaşıp bana gelmek istiyorlar."

Editör: TE Bilisim