Vergide büyük yapılandırma kanunu içinde doğru seçimler vatandaş için büyük kazançlar sağlayabilecek. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye’ye bildirildiğinde vergi aslı ödenecek, ceza ve faizler ise silinecek.

 

PEŞİN ÖDEMENİN AVANTAJI NE? -Vergi, idari para cezası ve kanun kapsamına giren diğer borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutarın ödenmesi halinde; -Gecikme faizi ve zammı ile vergi aslına bağlı olan (vergi ziyaı) cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.

Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca % 50 indirim yapılacak. -Peşin ödemenin 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

   
HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? -30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait Vergi, resim ve harçlar.

30 Haziran 2016 tarihinden önce verilen, Askerlik para cezası, Seçim para cezası, Nüfus para cezası, Trafik idari para cezası, Karayolları taşıma idari para cezası, Otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş para cezası, RTÜK tarafından verilen para cezası.

 

VADESİ 19 AĞUSTOS 2016’DAN ÖNCE OLAN, Ecrimisil,Kaynak kullanım destekleme fonu,Öğrenim kredisi, katkı kredisi alacakları.

Vergi, idari para cezası ve kanun kapsamına giren diğer borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutarın ödenmesi halinde; Gecikme faizi ve zammı ile vergi aslına bağlı olan (vergi ziyaı) cezalarının tahsilinden vazgeçilecek


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim