TÜRKİYE'de yaşanan 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından birçok kamu kurumlarında görevden almalar meydana gelmişti. Devlet memurlarının yıllık izinleri iptal edilmiş, yurtdışına çıkmaları kısıtlanmıştı.

Devlet memurlarını ilgilendiren yeni bir kısıtlama ise hastalık raporları. Sağlık müdürlüklerince hastanelere mesaj yollanarak devlet memurlarına rapor verilmemesinin istendiği öğrenildi.

 

 

İKİNCİ BİR EMRE KADAR RAPOR VERİLMEYECEK

Hastanelere gönderilen mesajda, “Kurumunuza başvuran 657 ve tabi hiçbir devlet memuruna, ikinci bir emre kadar rapor verilmemesi gerekmektedir” talimatı yer aldı.

Darbe girişiminin ardından tüm kamu kurumlarında sıkı önlemler alınırken, hastanelere de ‘rapor’ uyarısı yapıldı. Sağlık ilçe müdürlükleri, kamu ve özel hastanelerin başhekimliklerine yolladıkları mail ve SMS’lerle devlet memurlarına rapor verilmemesini istedi.  Hastanelere ‘önemli duyuru’ başlığıyla gönderilen mesajlarda, “Kurumunuza başvuran 657 ve tabi hiçbir devlet memuruna, ikinci bir emre kadar rapor verilmemesi gerekmektedir. . Lütfen ikinci bir emre kadar duyurulara rivayet ediniz” talimatı yer aldı.

Editör: TE Bilisim