Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin, İran ile son zamanlarda yaşanılan sıkıntılardan kaynaklandığını iddia etti.

"İRAN'LA KAVGA ETMEK TÜRKİYE'YE PAHALIYA MAL OLDU"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Refik Eryılmaz, "İran ile yaşadığımız en son kavganın Türkiye'de pahalıya mal olduğunu görüyoruz. Bundan sonra da daha ağır sonuçları olacağı açık. Hatta elektrik kesintilerinin de bir bakıma İran'la yaşadığımız bu sıkıntılara bağlandığını da görüyoruz. Doğalgazla ilgili bir sıkıntı olduğu söyleniyor. Ama, hükümet yetkilileri bunu ifade etmek istemiyorlar." diye konuştu.

"YANLIŞ POLİTİKA TÜRKİYE'Yİ YALNIZLAŞTIRDI"

Türkiye'nin izlediği yanlış dış politakının, ülkeyi hızla yalnızlaştırdığını ileri süren Eryılmaz, "Ortadoğu ülkeleriyle kavgalı hale getiren, düşman hale getiren bir politik anlayışın içinde olduğunu görüyoruz." dedi.

"BU POLİTİKALARDAN VAZGEÇİLMELİ"

Refik Eryılmaz, Türkiye'nin düşmanca politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, savaş nedeniyle Yemen'de mahsur kalan vatandaşlarımızın bir an önce ailelerinin yanına getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim