HDP Heyetinin İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'la toplantı gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı'ndan onay çıktı. Heyet, genişletilmiş şekliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'na giderek Öcalan'la toplantı gerçekleştirecek.

2 İSİM HEYETE KATILDI

Bilindiği üzere HDP heyetinde Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder bulunuyordu. Son gelişmelerden sonra heyete katılacağı söylenen Ceylan Bağrıyanık ve Hatip Dicle de heyete dahil olarak İmralı'ya ilk ziyaretlerini yapacaklar.

"PAZAR İMRALI'YA GİDİYORUZ"

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "HDP heyetinin, İmralı Adası'nda Sayın Öcalan'la toplantı gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı yetkililerinden yanıt geldi. HDP heyeti, genişletilmiş şekliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'na giderek Sayın Öcalan'la toplantı gerçekleştirecek." ifadeleri yer aldı.

"MUTLAK EYLEMSİZLİK" MASADA

Yaklaşık 2 ay sonra gerçekleşecek görüşmede kritik konuların konuşulması bekleniyor. Bunların başında, Hükümet'in "kamu düzeninin sağlanması" olarak ifade ettiği "mutlak eylemsizlik" konusu geliyor. "3. Göz" olarak tanımlanan İzleme Kurulu'nun kurulması, İmralı'da Öcalan için sekretaryanın oluşturulması da konuşulacak konular arasında.

KOBANİ EYLEMLERİ GÖRÜŞMLERE KİLİT VURDU

HDP'in İmralı heyeti son olarak 1 Ekim 2014'te Öcalan'la görüşmüştü. Bu görüşmeden sonra, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Türkiye'de 6-8 Ekim'de yaşanan ve 40'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği olaylar yaşandı.

Olaylarla birlikte çözüm süreci kesintiye uğrarken, HDP heyetinin, İmralı'ya gitmesi de askıya alınmıştı. Tıkanıklık, hükümet ile HDP'nin geçen hafta yaptığı görüşmeler sonrası aşılmıştı

Editör: TE Bilisim