İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'nda ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla düzenlenen toplantı sona erdi.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamada önemli bulgulara ulaşıldığını açıklarken Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da ölü sayının 34'e yükseldiğini açıkladı.

İşte İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamalarından satır başları;

Bugün akşam saatlerinde Ankara Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Bunu yapanlar amaçlarına ulaşamayacaklar.

"CİDDİ BULGULARA ULAŞILMIŞTIR"

Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. Şuana kadar yapılan takikatlarda ciddi emarelere ulaşılmıştır. Kesin olarak yapılan örgüt ve sonuçlar tamamen bu yönüyle araştırma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir.

"TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"

Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir şekilde engellenemeyecektir. Terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Ben bütün vefat eden arkadaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum onlar bizim şehitlerimizdir. Yaralılarıma acil şifalar diliyorum. Milletimize buradan huzur ve güven için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini ve sonuçlandırılacağını söylemek istiyorum. Türkiye'nin yolunu kesemeyecekler. Türkiye yoluna büyük bir kararlılıkla devam edecektir.

İşte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Şuanda hastanelerde 125 hastamızın 19'unun durumu ağır, 7 hastamız ameliyatta. Ciddiyeti olan 19 vakamız var. Belki 1-2 gün süresince tedavisi sürecek hastalarımız da olacaktır. Olayın ilk anından itibaren yaklaşık olaydan 1,5-2 dakika sonra 112 ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundular . 24 hastanede yaralılar sevk edildi şuanda 14 hastanede yaralılar bulunuyor.

"34 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 2'Sİ SALDIRGAN OLABİLİR"

Olay yerinde ölen sayısının 30 olduğu, hastanelerimizle birlikte vefat eden sayının 4 vatandaşımızı kaybettik. 30 kişiden en az 1 ya da 2'sinin araç içerisindeki kişi olduğu değerlendirilecektir. Olay yerinde 30 vefat var. 30 kişi olay yerinde 4'ü ise hastanelerde olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 34 kişiden 2'si saldırgan olabilir.

Editör: TE Bilisim