Kobanî'de IŞİD zulmünden kaçanların Ş.Urfa'nın Suruç ilçesinde Türkiye'ye göçü ve bölgede yaşanan olaylar sürerken Van milletvekili Aysel Tuğluk'un çekilen bir fotoğrafı gündemi sarsmıştı. Tuğluk'un taş atarken çekilen fotoğrafı bir anda gündem olurken, yaşananlardan sonra farklı kesimlerden tepkiler gelmişti.

Bu tepkilere bir yenisi de hükümet kanadından geldi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle TRT Genel Müdürlüğü Lokali'nde kahvaltıda bir araya geldi.

Akdoğan HDP Van milletvekili Aysel Tuğluk'un Suriye sınırında askere taş atmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
Akdoğan, "Bir tarafta siz 140 bin Kürdü kabul etmişsiniz, kapınızı, gönlünüzü açmışsınız. Bir taraftan da içeride birileri habire gerilim üretiyor. Bunlar (çözüm süreci) süreç açısından doğru şeyler değil, sürecin ruhuna uymuyor. Eski Türkiye manzarasıdır, bir eski bir milletvekilinin taş atması. Bu nasıl bir nankörlüktür? Karşıdaki insanı bağrına basan Mehmetçiği siz öbür tarafta taşlayacaksınız, bu çok büyük bir nankörlüktür. Siyasetçi taş atar mı? Siyasetçi fikrini ortaya koyar. Fikri bazen kaya gibi sert olur ama taş atmaz, kurşun sıkmaz" dedi.

Editör: TE Bilisim