AK Parti MYK Erdoğan başkanlığında toplandı. Beş gündür parti teşkilatı ve vekillerin eğilimini değerlendiren Erdoğan sonrası başbakanın Ahmet Davutoğlu olmasına karar verildi..

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından kesitler:

"Partimiz ve üyelerimiz arasında yapılan birçok istişare sonucunda bu kutlu göreve getirildim.

Bu göreve beni layık gören tüm dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım bu adaylık sürecinde bu göreve geldiğim takdirde davamızın ve bu kutlu yürüyüşünün hiç bir şekilde kesinti kazanmayacğını belirtmiştim.

Şu noktada tekrar bu sözümü teyit ederek davamızdan ve devam eden süreçten hiç bir zaman dönmeyeceğimizi belirtmek istiyorum.

Bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadrosu daima birlikte olacaktır.

Milletimizi kucaklayan tek siyasi yapı AK Partidir. Bu yüzden AK Parti yükseldikçe milletimiz de yükselecektir."

Cemaat konusunda da konuştu:

"Paralel yapı bilsin ki AK Parti kadroları onların karşısında kaya gibi duracaktır. 

Sayın cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün vatandaşlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Sayın cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde, yoğun istişareler neticesinde böylesi bir kutlu göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize MYK üyesi kardeşlerime dostlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın ve gençlik kolları üyelerimize teşekkür ve minneti bir borç biliyorum. Ak Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasi hareket değildir. Köklü bir devlet geleneği içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa etmek üzere yol açıkmış bir kadro Sayın cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir. Türk siyasi hayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır. Bundan sonra daha da güçlü şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddütü olmamalıdır. Eğer bu adaylık süreci sonrasında genel kongremizde de bu adaylığımız kabul görürse ve bu göreve onlar tarafından da layık görülürsem, yine kimsenin tereddüdü olmasın ki büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir."

 

Editör: TE Bilisim