Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Çankaya Köşkü'nde özel güvenlik toplantısı yapıldı.

 

Çankaya Köşkü'nde saat 17.55 başlayan toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katıldı.

 

İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sıcak gelişmelerin ardından özel güvenlik zirvesini topladı. Çankaya Köşkü'nde saat 17.55 başlayan toplantı 20.30 sıralarında bitti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, son gelişmeler ışığında izlenecek politika ele alındı. Öte yandan Başbakan, toplantı öncesinde, Çankaya Köşkü’nde Genelkurmay Bakanı Necdet Özel ile de 2.5 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

 

'ÖNLEMLERİN İVEDİKİLRE UYGULAMAYA KONULMASI KARARLAŞTIRILDI'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yapılan Özel Güvenlik Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, "Kamu düzeni ve ulusal güvenliğimizin muhafazası için her türlü tedbirin titizlikle uygulanmaya devam edilmesi ve gereken diğer önlemlerin ivedilikle uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır" denildi. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu başkanlığında bugün Çankaya Köşkü'nde yapılan güvenlik toplantısında, son günlerde Türkiye'ye yönelik olarak DAEŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıların tüm boyutlarıyla değerlendirildiği bildirildi.

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Bu bağlamda, çok sayıda sivil vatandaşımızın ölmesine ve güvenlik görevlilerimizin şehit edilmesine neden olan menfur saldırılara karşı alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Kamu düzeni ve ulusal güvenliğimizin muhafazası için her türlü tedbirin titizlikle uygulanmaya devam edilmesi ve gereken diğer önlemlerin ivedilikle uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır. (AA-Ajanslar)

Editör: TE Bilisim